 Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Είμαστε εδώ, παρόντες, αποτελεσματικοί, για ν’ αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται, ώστε να προσφέρουμε ανακούφιση στην κοινωνία μας»

 «Αναβαθμίσαμε και εμπλουτίσαμε το πρόγραμμα, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά», τόνισε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη

 Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου η πρώτη διανομή σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο. Την ερχόμενη εβδομάδα η σειρά των διανομών σε Κεφαλονιά και Λευκάδα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» – Περίπου στους 1.900 ανέρχονται οι δικαιούχοι στο σύνολο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Συνεχίστηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο, για δεύτερη ημέρα, η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στους δικαιούχους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ως Δικαιούχος της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), υλοποιεί το πρόγραμμα ΤΕΒΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2018-2019».

Η διανομή στους δικαιούχους των Περιφερειακών Ενοτήτων Κέρκυρας και Ζακύνθου, αντίστοιχα, θα ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι η διανομή για την Π.Ε. Κέρκυρας πραγματοποιείται στην αποθήκη της εταιρείας «Σπίγγος Quality Fruit», στο 3ο χλμ. της Εθνικής Οδού Πέλεκα, στην περιοχή Μάμαλοι Αλεπού, από τις 08:30 έως τις 15:00, ενώ αντίστοιχα η διανομή στην Π.Ε. Ζακύνθου πραγματοποιείται στον χώρο του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου, όπισθεν της Λαϊκής Αγοράς, στο Λιμάνι της Ζακύνθου, από τις 09:00 έως τις 13:00.

Την προσεχή εβδομάδα, σειρά θα πάρουν οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλονιάς και Λευκάδας, με τις ακριβείς ημέρες, ώρες και τοποθεσίες των διανομών να γίνονται γνωστές τις προσεχείς ημέρες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι είναι περίπου 1.900 συνολικά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (Κέρκυρα & Παξοί), οι δικαιούχοι είναι περίπου 950, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου ανέρχονται σε περίπου 400.

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μέσω της επισιτιστικής βοήθειας, το γνωστό πλέον ΤΕΒΑ, εφαρμόζεται σήμερα στον τόπο μας. Με μεγάλη ικανοποίηση η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανταποκρίνεται στη σωστή διαχείριση, στην άμεση ανταπόκριση στις προδιαγραφές του προγράμματος ούτως ώστε να προσφερθούν τα είδη της επισιτιστικής βοήθειας στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη», τόνισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία – συνοδευόμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη – βρέθηκε σήμερα στη διανομή που έγινε στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στάθηκε ιδιαίτερα στην αποτελεσματικότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως προς την αναβάθμιση και ενεργοποίηση του εν λόγω ευρωπαϊκού προγράμματος, του οποίου η συνέχιση είχε τεθεί εν αμφιβόλω λόγω ολιγωριών και μη σωστής διαχείρισής του τα προηγούμενα χρόνια…

«Αυτό το τριήμερο έγινε η διανομή των τροφίμων και των προϊόντων πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους της Κέρκυρας και της Ζακύνθου, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αντίστοιχα στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα. Είμαστε εδώ, παρόντες, αποτελεσματικοί, για ν’ αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται ώστε να προσφέρουμε ανακούφιση στην κοινωνία μας. Ευχαριστούμε πολύ την Διαχειριστική Αρχή του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ στην Αθήνα για τη συμπαράσταση και την καλή συνεργασία μαζί μας. Δώσαμε από την πρώτη στιγμή, από τον Οκτώβριο του 2019, «μάχη» να σώσουμε το πρόγραμμα που κινδύνευε λόγω ολιγωριών και μη σωστής διαχείρισής του τα προηγούμενα χρόνια. Καταφέραμε να σώσουμε το κύρος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αποδείξαμε την ικανότητά της να διαχειριστεί ένα τέτοιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που εκφράζουμε με τέτοιες δράσεις το κοινωνικό πρόσωπο και της Ευρώπης, αλλά και της Περιφέρειάς μας», κατέληξε στις δηλώσεις της προς τους εκπροσώπους του Τύπου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Από τη δική της πλευρά, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη, υπογράμμισε ότι τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά, τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμονται, είναι αναβαθμισμένα σε σχέση με το παρελθόν, καθώς η Περιφερειακή Αρχή φρόντισε να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει το πρόγραμμα ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι διανομές θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες μέχρι και το τέλος Ιουνίου όταν είναι προγραμματισμένη η λήξη του προγράμματος, με την υποσημείωση βέβαια ότι αυτό πιθανότατα θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα τρόφιμα – νωπά και ξηρά – καθώς και τα είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΒΥΣ)

ΠΡΟΣΟΧΗ – Όπως επισημαίνεται από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη, οι ωφελούμενοι πρέπει:

1. Να φορούν μάσκα και να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους
2. Να έχουν Αστυνομική Ταυτότητα, ΑΜΚΑ ή απλή εξουσιοδότηση σε κάποιον, αν δεν μπορούν να παραστούν οι ίδιοι

Το διαβάσαμε ΕΔΩ