Τέλος στις εικόνες φθοράς και επικινδυνότητας του οδοστρώματος της κεντρικής οδού Μαιάνδρου στον Εύοσμο, δίνει η ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης της νευραλγικής αυτής οδικής αρτηρίας, που πραγματοποιήθηκαν μέσα από το εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης του οδικού δικτύου, που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών.
Βελτιώνοντας σημαντικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες και συμβάλλοντας στην οδική ασφάλεια, οι παρεμβάσεις στην οδό Μαιάνδρου – που αποτελεί μια από τις κύριες πύλες εισόδου και εξόδου από την πόλη – έρχονται να ανακουφίσουν μια από τις πλέον κομβικές οδικές αρτηρίες του Δήμου, δημιουργώντας μία σύγχρονη αστική οδική υποδομή που αναβαθμίζει την ποιότητα των μετακινήσεων, επιλύοντας χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα.
Στο πλαίσιο του έργου, η παλιά και φθαρμένη άσφαλτος αντικαταστάθηκε με νέα υψηλής ποιότητας, καλύπτοντας 7.200 τετραγωνικά μέτρα οδοστρώματος, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν και οι απαραίτητες εργασίες διαγραμμίσεων και διαβάσεων. Εντός των προσεχών ημερών οι εργασίες θα συνεχιστούν και σε ένα τμήμα της οδού άνωθεν του Περιφερειακού, μέχρι το ύψος της διασταύρωσης της ΕΥΑΘ.
“Έπειτα από σχεδόν 25 χρόνια παραμέλησης, 7.200 τετραγωνικά μέτρα οδοστρώματος ασφαλτοστρώθηκαν στη Μαιάνδρου, βάζοντας τέλος στα σαμαράκια, τα βαθουλώματα και τις ρηγματώσεις που δημιουργούσαν πολλαπλούς κινδύνους για οδηγούς και πεζούς” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Καθημερινά εργαζόμαστε σκληρά δείχνοντας με έργα τη βούλησή μας να αλλάξουμε τον τόπο μας. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη, δεν αποτελεί για εμάς απλώς δέσμευση, αλλά ιερή υποχρέωση για μια πόλη πιο λειτουργική, πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη”.
Η ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων τόσο στην οδό Μαιάνδρου όσο – και μέσα στο Δεκέμβρη – της οδού 25ης Μαρτίου, ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του μακρόπνοου έργου αστικών αναπλάσεων, το οποίο δρομολογεί η δημοτική αρχή με την ένταξη του δήμου στη δεύτερη φάση του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης». Στο πλαίσιο του έργου, οι δύο κεντρικοί οδικοί άξονες θα επανασχεδιαστούν και θα ανακατασκευαστούν εξ’ ολοκλήρου με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων. Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο υπάρχουν έτοιμες μελέτες και στο οποίο προβλέπεται η χάραξη και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, με έμφαση στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ, η τοποθέτηση σύγχρονου φωτισμού με φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED, νέες φυτεύσεις και τοποθέτηση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού. Ένα έργο που υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει εντός του 2024.
Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσονται ακόμη 11 κεντρικοί δρόμοι στον Εύοσμο και το Ελευθέριο Κορδελιό.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ