Ένας νέος κύκλος του ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων για ευάλωτες οικογένειες ξεκινά, με διανομές τροφίμων και βασικών υλικών διαβίωσης, αλλά και συνοδευτικά μέτρα όπως δράσεις εξωσχολικής υποστηρικτικής διδασκαλίας για παιδιά, εκμάθησης ξένων γλωσσών, λογοθεραπείας, δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης και αθλητικών δραστηριοτήτων, μέσω vouchers.

Η πρώτη διανομή στους δικαιούχους της Λευκάδας, του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Τετάρτη 25/1/2023 και Πέμπτη 26/1/2023, από τις 10.00 έως τις 14.00 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λευκάδας.

«Σε συνέχεια του προηγούμενου κύκλου του ΤΕΒΑ, που πραγματοποιήσαμε με επιτυχία και μάλιστα μέσα στην καρδιά της πανδημίας, έχουμε τη χαρά να ξεκινάμε έναν καινούργιο κύκλο προσφοράς στήριξης προς τους πιο αδύναμους και πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Πάνω από 160 οικογένειες σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό θα στηριχθούν έμπρακτα μέσω του νέου προγράμματος, το οποίο είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με το προηγούμενο.

Τον Οκτώβριο του 2019 παραλάβαμε το ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων, ανενεργό και με μεγάλες διοικητικές εκκρεμότητες, και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με τις μεθοδικές και επίμονες προσπάθειές της κατάφερε όχι μόνο να το διασώσει, αλλά και να το εμπλουτίσει.

Με το αναβαθμισμένο ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων διευρύνουμε την ομπρέλα κοινωνικής αλληλεγγύης της Περιφέρειας προς τους συνανθρώπους μας, που πραγματικά έχουν ανάγκη και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα» δηλώνει ο κ. Ανδρέας Κτενάς.

Στους δικαιούχους ΤΕΒΑ θα μοιραστούν νωπά και ξηρά τρόφιμα (κρέας, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, τυρί, πατάτες, φρούτα, γάλα και κρέμες για μωρά και παιδιά, κλπ.), καθώς και βασική υλική συνδρομή (καθαριστικά, απορρυπαντικό ρούχων και πιάτων, είδη προσωπικής υγιεινής, πάνες, μωρομάντηλα, κλπ.).

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του θα πρέπει να έχει εξουσιοδότηση.

Επισημαίνεται, ότι απαιτείται μέριμνα εκ μέρους των ωφελουμένων (ιδίως πολυμελών οικογενειών) για τη μεταφορά των τροφίμων και των προϊόντων, που θα παραλάβουν, λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους.

!!! Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες – μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, που ισχύουν (μάσκες, αποστάσεις, κλπ.) !!!

Η διάθεση ειδών στους δικαιούχους πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ