Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών, η Καλαμάτα γιόρτασε και φέτος την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, στο φερώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Iερής Eικόνας με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών, Φάριος), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Αντιπρόε­δρος αυτής και πρ. Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος. Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Στον εορτασμό παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Δείτε παρακάτω ορισμένες εικόνες από τη λιτάνευση:

Ελλαδικό



Το διαβάσαμε εδώ