Στον Φαληρικό Ορμο αγκυρβόλησε το πρωί της Παρασκευής το πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush (CVN-77)», το οποίο είναι ενταγμένο στη δύναμη του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Το αεροπλανοφόρο, στο οποίο βρίσκονται 7.000 άτομα, θα παραμείνει αρόδο, μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου.

Λίγα λόια «USS George H.W. Bush (CVN-77)»

Το USS George Bus είναι το δέκατο και τελευταίο αεροπλανοφόρο της κλάσης Nimitz το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009 και έλαβε το όνομα του από τον George Bush τον πρεσβύτερο, τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ που ήταν χειριστής μαχητικών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες που το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο δένει σε ελληνικό λιμάνι. Η προηγούμενη ήταν στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, στο λιμάνι της Σούδας.

Μάλιστα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά εξέδωσε απόφαση περί απαγόρευσης της θαλάσσιας κυκλοφορίας πέριξ του αεροπλανοφόρου μέχρι και την Τρίτη στις 14:00.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρει τα εξής:

«Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ανακοινώνεται από την 03-02-2023 και ώρα 08:00 έως 07-02-2023 και ώρα 14:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας σκαφών, πλοίων θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα σε απόσταση χιλίων μέτρων από το στίγμα φ: 37ο 55′ 09,3’’Β, λ: 023ο 39’ 47’’Α, και συγκεκριμένα περιμετρικά του πλοίου το οποίο θα βρίσκεται αγκυροβολημένο στο στίγμα αυτό.

Από την παρούσα απαγόρευση εξαιρούνται τα πλοία – σκάφη που είναι απαραίτητα για την υποστήριξη και τον ανεφοδιασμό του ανωτέρω πλοίου. Οι παραβάτες, ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/73 (ΦΕΚ 261 Α’/73), όπως ισχύει».





Προηγούμενο άρθροΟ Ολυμπιακός τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7 (φωτο + βίντεο)



Το διαβάσαμε εδώ