Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης για την προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας από το ψύχος, τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκαν για ακόμη μία φορά χτες τη νύχτα στους δρόμους της πόλης, προσφέροντας στους άστεγους ζεστά σκεπάσματα και είδη πρώτης ανάγκης.
«Οι άστεγοι συμπολίτες μας αποτελούν άμεση προτεραιότητα αυτές τις ημέρες που το ψύχος είναι δριμύ. Σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου η Δημοτική Αστυνομία είναι δίπλα τους. Τους γνωρίζουμε, μας γνωρίζουν, είμαστε όλη νύχτα κοντά τους. Προσπαθούμε να τους παρακινήσουμε να πάνε στις δομές του Δήμου. Σε όσους δεν το επιθυμούν δίνουμε τρόφιμα, νερό και υπνόσακους», δήλωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών και της Δημοτικής Αστυνομίας καθημερινά -και από το Σάββατο το βράδυ που έπεσε η θερμοκρασία ακόμα πιο επισταμένα- είναι δίπλα σε κάθε άστεγο αυτής της πόλης. Ανοίξαμε με διευρυμένο ωράριο τις δομές, ωστόσο κάποιοι δεν επιθυμούν να έρθουν. Έτσι παραδώσαμε κουβέρτες, υπνόσακους, τρόφιμα και νερά στους δημοτικούς αστυνομικούς και εκείνοι προσεγγίζουν έναν – έναν τους ανθρώπους που είναι στον δρόμο και τους ρωτούν αν χρειάζονται κάτι, αν είναι καλά και τους προσφέρουν ό,τι ζητούν», πρόσθεσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Οι άνθρωποι που παραμένουν στον δρόμο με δική τους βούληση, από την οδό Γιαννιτσών έως την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, ανέρχονται σε 45. Κάποιοι έστω και την τελευταία στιγμή πείθονται να προσέλθουν στο Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας, το οποίο λειτουργεί έως και το Σάββατο 11/2 όλο το εικοσιτετράωρο. Για όσους παραμένουν στον δρόμο η Δημοτική Αστυνομία θα συνεχίσει τις βραδινές εξορμήσεις.

Με διευρυμένο ωράριο οι δομές αστεγίας
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών συνθηκών οι δομές αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν μέχρι και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου με διευρυμένο ωράριο ως εξής:
–    Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 5 -πρώην 13- τηλ. 2310 528.811), από τις 17.00 έως την επόμενη ημέρα στις 09:00.
–    Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, τηλ. 6937690432), όλο το 24ωρο.

Διευρυμένο το ωράριο λειτουργίας των δομών αστεγίας του δήμου Θεσσαλονίκης Το διαβάσαμε ΕΔΩ