Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023, 16:56

Σαφής ήταν η απάντηση που έδωσαν οι διπλωματούχοι αισθητικοί στον πρόεδρο της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας (Ε.Δ.Α.Ε.) σχετικά με την αναρχία που επικρατεί στο χώρο της αισθητικής.

Η απάντηση αυτή δόθηκε μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΔΑΕ σε δημοσιογράφους στις οποίες τόνιζε πως «τα τελευταία χρόνια στην αγορά επικρατεί αυθαιρεσία, αναρχία και αταξία στο χώρο της αισθητικής από χώρους, που δεν θα έπρεπε να ασκούν αισθητικές πράξεις».

Οι διπλωματούχοι αισθητικοί έσπευσαν να υπενθυμίσουν πως συμφωνούν αφ’ ενός για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της αισθητικής, αφ’ ετέρου θέλουν να χαράξουν τη διαχωριστική γραμμή ότι «σε αυτό το σύνολο δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τα νομίμως λειτουργούντα Εργαστήρια Αισθητικής. Τέτοιου είδους αναφορές είναι τουλάχιστον ατυχείς» προσθέτοντας πως «η φροντίδα του υγιούς δέρματος είναι αποκλειστικό επαγγελματικό δικαίωμα νομικά κατοχυρωμένο των πτυχιούχων Αισθητικών, κατόχων άδειας άσκησης επαγγέλματος αισθητικού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος:

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε.) με αφορμή την έναρξη και κοινοποίηση της καμπάνιας της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας (Ε.Δ.Α.Ε.) και τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της στο CNN Greece (31.01.2023)με τίτλο » Εμπιστεύσου το Δερματολόγο σου: Η καμπάνια της Δερματολογικής Εταιρίας» , δηλώνει τα εξής:

Συμμεριζόμαστε απόλυτα την ορθή και δίκαιη θέση του προέδρου της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας ότι δικαίωμα στην ομορφιά και στη βελτίωση ατελειών η φθορών του δέρματός τους έχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου και οικονομικής κατάστασης.

Με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση στον πρόεδρο και τις δηλώσεις του οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το αναγνωρισμένο επάγγελμα του Αισθητικού με τριτοβάθμια εκπαίδευση, ασκείται επί σειρά ετών με ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο και καθορισμένους κανόνες από την πολιτεία, που διέπουν την άσκησή  του ως προς όλο το φάσμα δράσης και ιδίως ως προς την καταλληλότητα των σχετικών επαγγελματικών χώρων, με πρακτικό αποτέλεσμα τη διασφάλιση  της δημόσιας υγείας.

Οι πτυχιούχοι αισθητικοί συμμορφούμενοι προς τα νομίμως ισχύοντα υπηρετούν τον άνθρωπο, την εμφάνισή του και μέσω της βελτίωσης αυτής και την ψυχολογία του με σεβασμό υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

Συμφωνούμε ότι τα τελευταία χρόνια στην αγορά επικρατεί αυθαιρεσία, αναρχία και αταξία στο χώρο της αισθητικής από χώρους, που δεν θα έπρεπε να ασκούν αισθητικές πράξεις.

Θεωρούμε όμως υποχρέωσή μας να τονίσουμε και να χαράξουμε τη διαχωριστική γραμμή ότι σε αυτό το σύνολο δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τα νομίμως λειτουργούντα Εργαστήρια Αισθητικής. Τέτοιου είδους αναφορές είναι τουλάχιστον ατυχείς.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η φροντίδα του υγιούς δέρματος είναι αποκλειστικό επαγγελματικό δικαίωμα νομικά κατοχυρωμένο των πτυχιούχων Αισθητικών, κατόχων άδειας άσκησης επαγγέλματος αισθητικού.

Με γνώμονα τη νόμιμη λειτουργία των χώρων του κλάδου, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την υπεράσπιση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πτυχιούχων αισθητικών και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αντιδρούμε σε όποιον σκόπιμα υποβαθμίζει και δυσφημεί το επάγγελμά μας δηλώνοντας με εδραία πεποίθηση ότι στο τέλος η νομιμότητα θα επικρατήσει.

Το διαβάσαμε εδώ