Εγκαινιάστηκε χθες, το δεύτερο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης σκύλων  που δημιούργησε ο Δήμος Πειραιά, στο πάρκο Παπασπύρου, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Πρόκειται για έναν ειδικό χώρο για τους τετράποδους φίλους μας, προκειμένου να μπορούν να παίζουν ελεύθερα, να εκτονώνονται και να ασκούνται στις ειδικές κατασκευές που είναι τοποθετημένες στον χώρο, ο οποίος τηρεί όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου.

Τα πάρκα σκύλων δίνουν τη δυνατότητα,  ακόμη και μέσα σε πυκνοδομημένες γειτονιές,  να έχουν τα σκυλιά τους δικούς τους αποκλειστικούς χώρους και να διατηρούν την καλή φυσική τους κατάσταση,  συμβάλλοντας στην υγεία και την ευεξία τους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί ήδη το πρώτο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης σκύλων, που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Χατζηκυριακού με την οδό Μπότσαρη, στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο Δήμος Πειραιά θα δημιουργήσει ακόμη πέντε  πάρκα και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες.

Συγκεκριμένα, στα εξής σημεία:

  1. Πλαζ Φρεαττύδος (Α΄ Δημοτική Κοινότητα)
  2. Καραολή & Φίλωνος (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
  3. Γιαννοπούλου – Ζερβού Ν. Φάληρο (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα)
  4. Αγία Σωτήρα (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)
  5. Πάρκο Δηλαβέρη (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα)

Το Δημοτικό Πάρκο  σκύλων είναι ανοιχτό καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 6:00  έως τις 22:30.

«Οι Πειραιώτες είναι φιλόζωοι, έχουμε ζώα συντροφιάς, σκυλάκια ή γάτες. Ο δήμος υλοποιεί προγράμματα  προστασίας και φροντίδας τους. Οι γάτες στειρώνονται, εμβολιάζονται και επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Στους σκύλους, πέρα από τα βήματα που είχαμε κάνει από την αρχή της θητείας μας, με τη σίτισή τους σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, προχωράμε σε μια πιο ουσιαστική δράση, με τη δημιουργία επτά πάρκων που καλύπτουν γεωγραφικά και τις πέντε Δημοτικές Κοινότητες», δήλωσε στα εγκαίνια του νέου πάρκου ο Γ. Μώραλης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι «ήδη το πρώτο πάρκο σκύλων στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, επισκέπτεται πολύς κόσμος και αυτός είναι ο στόχος μας. Τα πάρκα χωρίζονται για μικρούς και μεγάλους σκύλους για να μην υπάρχει οποιαδήποτε επικινδυνότητα και πληρούνται όλοι οι όροι που πρέπει να έχει ένα πάρκο».

Σύντομα θα είναι έτοιμο και το τρίτο πάρκο, το οποίο θα βρίσκεται στο πάρκο Δηλαβέρη, όπως επεσήμανε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Α. Καρακατσάνη. Πρόσθεσε δε ότι ο δήμος προσφέρει καθημερινά ξηρά τροφή για τα αδέσποτα ζώα,  σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, ενώ όπως ενημέρωσε, το πρόγραμμα στειρώσεων θα συνεχιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια. Σημειώνεται ότι ο δήμος Πειραιά έχει τοποθετήσει σπιτάκια με ποτίστρες και ταΐστρες σε όλες της Δημοτικές Ενότητες της πόλης.

Εγκαινιάστηκε το δεύτερο δημοτικό πάρκο σκύλων στον Πειραιά Το διαβάσαμε ΕΔΩ