Μια πολύ σημαντική δράση για την προαγωγή υγείας υλοποίησαν επί διήμερο τα παραρτήματα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων. Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, το Κέντρο Υγείας Τρικάλων και τη στήριξη των τοπικών συλλόγων Ρομά, πραγματοποιήθηκε δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος σε παιδιά και ενήλικες. Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 203 ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Ρομά του Κηπακίου. Εκεί, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε 52 άτομα (28 ενήλικες και 24 παιδιά. Τη δε Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ο έλεγχος συνεχίστηκε στον οικισμό του Πύργου, σε 51 άτομα (33 ενήλικες και 18 παιδιά). Μετά την εξέταση πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση για την ορθή στοματική υγιεινή.
Η όλη δράση είχε τον τίτλο «Κάνε κάτι για τη στοματική σου υγεία». Υλοποιήθηκε με τη συνεχή μέριμνα των εργαζομένων στα δύο παραρτήματα Ρομά του Δήμου Τρικκαίων, στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε παιδιά και ενήλικες πολυμελών οικογενειών ωφελουμένων των δομών. Στόχος, η προαγωγή της υγείας και η ενημέρωση των πληθυσμών των Ρομά.
Οπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς, «εστιάζουμε στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες Ρομά, καθώς τα παραρτήματα που λειτουργούν στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου έχουν ευρύ έργο και στηρίζουν τους τρικαλινούς Ρομά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό των δύο παραρτημάτων και του Κέντρου Κοινότητας, ,καθώς και τους συνεργαζόμενους φορείς για μια δράση που και αυτή τη φορά έδειξε πόσο σημαντικό έργο μπορούμε να υλοποιήσουμε για την υγεία όλων».
Το Κέντρο Κοινότητας εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Το διαβάσαμε ΕΔΩ