Σε αποκριάτικους ρυθμούς συνεχίζει η Ναύπακτος, με τις εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας να κορυφώνονται αυτή την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την Αποκριάτικη Παρέλαση και το μεγάλο party που θα ακολουθήσει στο Λιμάνι με τους djs Fokion και Psycho!

Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν το ειδικό εργαστήρι που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου και να φτιάξουν τις δικές τους γύψινες βενετσιάνικες μάσκες στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου στην πλατεία του Λιμανιού θα πραγματοποιηθεί ο Χορός των «Σκλαραίων» σε επιμέλεια Νίκου Ζωργιού και αμέσως μετά ο Σύλλογος «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές» μας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή ρεμπέτικη βραδιά με «Τα παιδιά από το Μολύκρειο» στους γνωστούς και αγαπημένους σε όλους μας «Νταβάδες στην οδό Μεζεδίων» στο Στενοπάζαρο.

Την Καθαρά Δευτέρα το Παραδοσικό Γαϊτανάκι θα στηθεί στο Λιμάνι της πόλης σε συνεργασία με τον ΛΠΧΟΝ «Ανεμογιάννης», ενώ στη Σίμου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Σιμιωτών μας προσκαλεί όλους να γιορτάσουμε μαζί τα Κούλουμα!

Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή της Αποκριάς

Προς ενημέρωση των πολιτών, την Κυριακή της Αποκριάς θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πόλης από τις 17:30’ έως και τις 20:00’. Προς τούτο, οι οδηγοί καλούνται από νωρίς το μεσημέρι της ίδιας μέρας να μην παρκάρουν τα οχήματά τους στις κεντρικές οδούς.

Αναλυτικότερα, στις 17:30’ θα κλείσει η κυκλοφορία για τα οχήματα στο Κεφαλόβρυσο και στις 18:10’ στην οδό Ν.Μπότσαρη στο Λιμάνι. Η έναρξη της Παρέλασης θα πραγματοποιηθεί στις 18:00’ με σημείο εκκίνησης την οδό Αθηνών στο ύψος του καταστήματος Η/Υ Βασιλόπουλος για να τερματίσει στις 20:00’ στο Λιμάνι και να ακολουθήσει το μεγάλο μουσικό party.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων των επόμενων ημερών:

• Εργαστήρι-Γύψινες βενετσιάνικες μάσκες-μαγνητάκια σε συνεργασία με το Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ώρα 16:30 | 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου
• Χορός των «Σκλαραίων» σε Επιμέλεια Ν. Ζωργιού
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου ώρα 19:00 | Πλατεία Λιμανιού

• «Νταβάδες στην οδό Μεζεδίων» σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές» και τη ρεμπέτικη κομπανία «Τα παιδιά από το Μολύκρειο».
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου ώρα 20:00 | Στενοπάζαρο Λιμάνι Ναυπάκτου
• Καρναβαλική Παρέλαση
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου ώρα 18:00
Έναρξη: 18:00 (οδός Αθηνών & Κορυδαλλέως)
Λήξη: 20:00 στο Λιμάνι με dj Fokion και dj Psycho

• Παραδοσιακό Γαϊτανάκι σε συνεργασία με τον ΛΠΧΟΝ «Ανεμογιάννης»
Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου ώρα 11:30 | Λιμάνι Ναυπάκτου

• Κούλουμα στη Σίμου Ναυπακτίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Σιμιωτών
Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου ώρα 11:00 | Σίμου Ναυπακτίας

Το διαβάσαμε ΕΔΩ