Η Λέστερ έπεσε «θύμα» έκπληξης στην φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας μένοντας εκτός από ομάδα μικρότερης κατηγορίας (Μπλάκμπερν) (1-2), η Σίτι πήρε την πρόκριση στο ρελαντί στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι (3-0), όπως και η Φούλαμ στο ντέρμπι επί της Λιντς (2-0). 

Το πρώτο «μπαμ» στον γύρο των «16» του FA Cup έγινε στο «Κινγκ Πάουερ», όπου η Μπλάκμπερν (ομάδα της Championship) απέκλεισε τη γηπεδούχο Λέστερ, με 2-1. Ο Ντόλαν στο 33΄ και ο Ζμόντικς στο 52΄ έδωσαν… αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άντεξαν στην πίεση που άσκησαν οι «αλεπούδες» μετά το γκολ του Ιχεανάτσο στο 67΄.

Με δύο γκολ του Φόντεν στο 7′ και το 74′ με ισάριθμα σουτ κι ένα του Ντε Μπρόινε με κεφαλιά στο 81′ η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε ένα ήσυχο βράδυ επί της Μπρίστολ Σίτι (3-0) και συνεχίζει στη διοργάνωση.

Νωρίτερα η πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις ομάδων της Premier League στην φάση των «16» (η δεύτερη θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1/3 στο Ολντ Τράφορντ, ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και στη Γουέστ Χαμ) ανέδειξε νικήτρια την Φούλαμ, με 2-0 επί της Λιντς στο Λονδίνο.

Οι γηπεδούχοι ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρόκριση στους προημιτελικούς με το γκολ του Σόλομον στο 56΄ από ασίστ Μίτροβιτς, ενώ είχαν ήδη προηγηθεί από νωρίς με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής του Παλίνια (21΄). Ο Σέρβος διεθνής στράικερ σκόραρε στο 65΄, αλλά το γκολ δε μέτρησε καθώς προηγήθηκε οφσάιντ του σκόρερ.

Η Μπράιτον με γκολ του Φέργκιουσον στο 30ό λεπτό κατάφερε να περάσει στους προημιτελικούς αφήνοντας εκτός με το τελικό 1-0 τη γηπεδούχο, Στόουκ Σίτι.

 

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας:

Στόουκ Σίτι -Μπράιτον 0-1

Λέστερ-Μπλάκμπερν 1-2

Φούλαμ-Λιντς 2-0

Μπρίστολ Σίτι-Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Σαουθάμπτον-Γκρίμσμπι 1/3

Μπέρνλι-Φλίτγουντ Τάουν 1/3

Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Χαμ 1/3

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 1/3