Δεύτερη δικαστική έρευνα υπάρχει σε βάρος διαιτητών, για την υπό ίδρυση Ένωση Διαιτησίας, η οποία δεν δημιουργήθηκε ακόμα!

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», αυτή τη φορά η διαδικασία κινήθηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που μετά τον Αθλητικό Εισαγγελέα, ξεκίνησε και αυτός κατεπείγουσα έρευνα, για «μαύρο χρήμα» σε διαιτητές της SL1, με αφορμή επιστολή που εστάλη στην αθλητική υπερεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του ε.τ. Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που προΐσταται στην Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, έφτασε επιστολή διαιτητών, που ισχυρίζονται ότι από το 2013 έχουν βάλει από 1.500 ευρώ έκαστος για την υπό ίδρυση Ενωσης Διαιτησίας, η οποία δεν δημιουργήθηκε ακόμα.

Τόνιζαν ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν τα χρήματά τους για «δημόσιες σχέσεις, αρχηγικές τάσεις και τηλεφωνήματα προς διαιτητές».

Υποστήριξαν ότι ο κάθε νέος διαιτητής, φοβούμενος για τη θέση του και την προαγωγή του, κατέθετε το ποσό των 1.500 ευρώ, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα ποσό που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Αναρωτιόνταν ποιος έδινε εντολές πληρωμών, ποιος διατηρεί προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό με τα δικά τους χρήματα, σε μια εποχή κρίσης και αδυναμίας επιβίωσης πολλών διαιτητών.

Ζητούσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα για να εντοπιστεί ο διαχειριστής των χρημάτων και απαιτούσαν διαφάνεια, νομιμότητα, ακριβή στοιχεία και παραστατικά εσόδων και εξόδων.

Καταλήγοντας στην επιστολή τους ζητούσαν έλεγχο για να διαπιστωθεί «η κακοδιαχείριση και η εκμετάλλευση του ιδρώτα των διαιτητών, με μπίζνες και επενδύσεις».

Ο Αθλητικός Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος διενεργεί έρευνα, όπου έχει ζητήσει να κληθούν όλοι οι διαιτητές της ΚΕΔ της τελευταίας πενταετίας.

Πηγή: dikisports.blogspot.com