Δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του Σχολείου πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, 6 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου (Εθνάρχου Μακαρίου 4) στην Ηλιούπολη.

Συγκεκριμένα, 170 καλλωπιστικά φυτά και δεντράκια μικρά φυτεύτηκαν, τα οποία πρασίνισαν ακόμα περισσότερο την αυλή του Σχολείου, ύστερα από πρωτοβουλία της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννα Σκλαβενίτη.

Η κ. Σκλαβενίτη δήλωσε: «Σήμερα μαθητές, εκπαιδευτικοί, η Κυψέλη Εθελοντών του Δήμου Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του 3ου Ε.Κ. και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου συνεργαστήκαμε για να γίνει το σχολείο ομορφότερο, φυτεύοντας δέντρα στον αύλειο χώρο του. Μ’ άλλα λόγια γίνεται ένα μάθημα περιβαλλοντικής συνείδησης προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος. Ευχαριστώ πολύ όλους για την όμορφη συνεργασία!».

Τα παιδιά, αρχικά, συζήτησαν με υπάλληλο της Υπηρεσίας Πρασίνου και διατύπωσαν τα ερωτήματά τους σχετικά με την ανάπτυξη των δέντρων και τη χρησιμότητά τους προς τον άνθρωπο. Έπειτα, κάθε παιδί φύτεψε το δικό του δενδρύλλιο.

Παράλληλα η κ. Σκλαβενίτη απηύθυνε κάλεσμα στους μαθητές για να ενταχθούν στην Ομάδα Εθελοντών «Κυψέλη» του Δήμου Ηλιούπολης.

Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης τόνισε: «Σκοπός και στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να καλλιεργήσουμε μαζί την αγάπη των παιδιών για το περιβάλλον και να τα ευαισθητοποιήσουμε στα θέματα προστασίας του, ώστε μεγαλώνοντας να δείχνουν τον σεβασμό που πρέπει στο περιβάλλον που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη όλοι μας».

«Σήμερα κάναμε δεντροφύτευση, μαζί με την ελπίδα του αύριο τη νεολαία μας, καθώς φυτεύοντας ένα δέντρο δίνεις ζωή, δίνεις πνοή, δίνεις ελπίδα…», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Παναγιώτης Κόκλας.

«Καλυτερεύοντας την ποιότητα ζωής στο χώρο που θα ζήσουν οι μαθητές μας, αφού θα φροντίζουν τα φυτά που οι ίδιοι φύτεψαν και θα τα βλέπουν να μεγαλώνουν μαζί τους. Και αργότερα, επισκεπτόμενοι τον χώρο ως μεγάλοι, θα καμαρώνουν γι’ αυτό που έκαναν. Με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούμε την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών», σημείωσε ο Διευθυντής του 3ου Ε.Κ κ. Γιώργος Μανιουδάκης.

Δήμος Ηλιούπολης: Δεντροφύτευση από μαθητές και μαθήτριες του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου Το διαβάσαμε ΕΔΩ