Την ώρα που ολόκληρη η χώρα πενθεί για τις αδικοχαμένες ψυχές που σκοτώθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, στα Τέμπη, οι μπάρες στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ξάνθης καταγράφουν – για μια ακόμη φορά – προβλήματα λειτουργίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας (06/03) οι προειδοποιητικές μπάρες που βρίσκονται στη ανισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ στην Ξάνθη, στον δρόμο προς Πετεινό, κατέβηκαν. Οι οδηγοί ακινητοποίησαν τα οχήματα τους, ωστόσο μετά από λίγη ώρα άρχισαν να συνειδητοποιούν πως δεν διέρχεται κάποια αμαξοστοιχία από το σημείο.

Όσο η ώρα περνούσε και δεν εμφανιζόταν τρένο, οι οδηγοί άρχισαν να διασχίζουν τη διάβαση αν και οι μπάρες ήταν κατεβασμένες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται αντίστοιχες εικόνες στην Ξάνθη, ωστόσο με τις μνήμες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη να παραμένουν νωπές, δεκάδες κάτοικοι έσπευσαν να σχολιάσουν καυστικά το συμβάν.

Στην ομάδα «Στραβά και Ανάποδα», όπου αναρτήθηκε και σχετικό βίντεο, οι κάτοικοι επισημαίνουν πως πριν από λίγες ημέρες συνέβη κάτι αντίστοιχο στην ίδια περιοχή.

«Παρασκευή μεσημέρι στις γραμμές προς Μαγικό. Οι μπάρες κατεβασμένες και τα αυτοκίνητα περνάνε όπως, όπως ενώ οι μπάρες. Οι μπάρες μετά από λίγο ανεβαίνουν. Τα αμάξια πλέον περνάνε ελεύθερα, μαζί με αυτά και λεωφορεία. Περνάει η αστική συγκοινωνία και με το που φτάνει στην εκκλησία λίγα μέτρα πιο κάτω, με τις μπάρες ΣΗΚΩΜΕΝΕΣ αυτή την φορά, περνάει η αμαξοστοιχία» επισημαίνει κάτοικος σε σχόλιο του στην ίδια ομάδα.

Πηγή: xanthinea.gr

Το διαβάσαμε εδώ