Το ΚΕ.Π.Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με τους συλλόγους : Σωματείο εργαζομένων Κέντρων υγείας Νομού Μαγνησίας, Σύλλογο Ψυγείων Αγριάς, Σύλλογο Δρομέων Υγείας «Κένταυρο», διοργανώνουν πεζοπορία περιμετρικά της λίμνης Κάρλας σε ένα όμορφο ανοιξιάτικο τοπίο με τις ανθισμένες αμυγδαλιές .
Θα ξεκινήσουμε από το γήπεδο Καναλίων και αφού ξεναγηθούμε στο Εκθεσιακό Κέντρο της λίμνης θα περπατήσουμε γύρω από τη λίμνη. Θα απολαύσουμε την ομορφιά της φύσης και τις ολάνθιστες μυγδαλιές, ίσως ακούσουμε και τη φωνή του ‘Ηταυρου μέσα από το βυθό της λίμνης, στη συνέχεια της διαδρομής θα προχωρήσουμε προς το λόφο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγ. Νεκτάριου έτσι θα έχουμε μια πανοραμική εικόνα της λίμνης, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι θα πιούμε νερό από τη ή βρύση Χατζηδήμη και θα φτάσουμε στη πλατεία των Καναλίων για ξεκούραση και καφεδάκι.
Σε ταξιδιωτικά περιοδικά αναφέρουν για την Κάρλα ότι είναι η λίμνη της Θεσσαλίας που φιλοξενεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Μεσογείου η οποία χάθηκε για λίγο μα τελικά αναγεννήθηκε, φιλοδοξώντας να καταστεί ένας υδάτινος παράδεισος ελκυστικός για φυσιολάτρες και φίλους του εναλλακτικού τουρισμού.
Σας προσκαλούμε να σας ξεναγήσουμε στον όμορφο τόπο μας ,η φύση θα είναι εκείνη που θα μας χαρίσει με το δικό της τρόπο την ευεξία και τη διάθεση που η καθημερινότητα μας στερεί.
Το ραντεβού δίνεται το Σάββατο11 Μαρτίου 2023.
Έναρξη διαδρομής από το γήπεδο Καναλίων στις 10πμ, η διαδρομή δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες γύρω στα 8 χιλιόμετρα (ίσως σκουφάκι, σε περίπτωση που φυσάει δυνατός αέρας).
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας : 2425023794.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ