«Στα νοσοκομεία μας νοσηλευτήκαν άνω των 80 επιβατών που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη. Αυτή την στιγμή, νοσηλεύονται 13 τραυματίες εκ των οποίων οι επτά είναι σε ΜΕΘ και εξ αυτών οι τέσσερις παραμένουν διασωλημένοι» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός, παράλληλα ευχαρίστησε στο προσωπικό του ΕΚΑΒ και τους διασώστες που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος όπως και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Λάρισας, της Κατερίνης αλλά και της Θεσσαλονίκης, που όπως σημείωσε, «λειτούργησαν με αλτρουισμό και αυταπάρνηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους».

Στο σημείο, ανέφερε ο κ. Πλεύρης, «από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε βρέθηκαν πάνω από 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ήταν πάνω στην αλλαγή της βάρδιας και όλο το προσωπικό παρέμεινε, λειτουργώντας με πλήρη αυταπάρνηση κάτι που όλοι συμφωνούμε ότι διακρίνει όλο το προσωπικό του ΕΣΥ». Επισήμανε επίσης ότι ο διοικητής της ΥΠΕ άμεσα έθεσε σε έκτακτη εφημερία το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που δεν ήταν σε εφημερία, «πραγματικά άμεσα μπόρεσε να λειτουργήσει υποδειγματικά ως προς την αντιμετώπιση των περιστατικών», όπως σημείωσε.

Το διαβάσαμε εδώ