Otapoint.gr

Λαδορεβανί νηστήσιμο – Το Μοσχάτο Μου


Φοβερό γλυκό με αγνά υλικά και νηστήσιμο, που μας το έφτιαχνε η γιαγιά μου και η  μαμά μου στο χωριό στη νηστεία.

ΥΛΙΚΑ

400 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο καλής ποιότητας (μπορούμε και μισό μισό)
1 κιλό ζάχαρη
1200 ml νερό
500 γρ σιμιγδάλι ψιλό (1 πακέτο)
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό (1 πακέτο)
ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα πορτοκάλι1 ξύλο κανέλας
Αμύγδαλα ξασπρισμένα
Ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υγρά υλικά, την ζάχαρη και το ξύσμα και αφού βράσουν προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ψιλό και χοντρό, σιγά σιγά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην σβολιάσει. Μόλις το μείγμα σφίξει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας το αδειάζουμε στο ταψί.

Το στρώνουμε ομοιόμορφα με τη ξύλινη σπάτουλα. 

Κόβουμε σε ρόμβους και σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε ένα ξασπρισμένο αμύγδαλο.
Ψήνουμε στους 180°C για άλλα 40 – 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Μόλις ψηθεί ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη και κανέλλα.

Καλή επιτυχία!



Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Exit mobile version