Ο Παναγιώτης Καραϊσκος, εκμεταλλεύθηκε την καλή του κατάσταση και την εμπειρία του στον αγώνα και αναδείχθηκε νικητής για πέμπτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου και στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που διεξήχθη σήμερα με μεγάλη επιτυχία στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ, ακολούθησε τον αρχικό του σχεδιασμό και επέλεξε από την αρχή να ακολουθήσει έναν γρήγορο ρυθμό, προκειμένου να διεκδικήσει όχι μόνο την νίκη, αλλά κι ένα νέο ρεκόρ.

 

Ο Ελληνας πρωταθλητής, τερμάτισε σε μία ώρα, επτά λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, ενώ ακολούθησαν, ο Δημήτρης Τσάκαλος (ΓΣ Αμαρουσίου) με 1.08.07 και ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 1.08.33. Μάλιστα, ο Τσάκαλος, απείλησε στα τελευταία χιλιόμετρα τον Καραϊσκο, αποδεικνύοντας πως είναι σε θέση να κυνηγήσει καλές επιδόσεις στον Ημιμαραθώνιο.

 

 

Λίγο μετά τον τερματισμό, ο Καραϊσκος, δήλωσε: «Κερδίζω για πέμπτη φορά τον Ημιμαραθώνιο και μόνο για το γεγονός αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος. Από την άλλη πλευρά θα ήθελα να έχω πετύχει ατομικό ρεκόρ (1.06.53). Ηταν ένας καλός αγώνας με έντονο συναγωνισμό. Σε κάποιο σημείο χρειάστηκε να ρισκάρω και φάνηκε στο αποτέλεσμα. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο η διαδρομή φέτος μου φάνηκε πολύ πιο δύσκολη. Ο Δημήτρης Τσάκαλος βοήθησε για να γίνει πιο ενδιαφέρων ο αγώνας. Και εν τέλει είμαι χαρούμενος που κατέκτησα την πρώτη θέση».

 

 

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσάκαλος, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στην απόσταση, τόνισε: «Ο στόχος μου ήταν η πρώτη θέση. Βρέθηκα πολύ κοντά στο να τα καταφέρω. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Στα τελευταία δύο χιλιόμετρα ο Παναγιώτης Καραϊσκος έδειξε να είναι πιο δυνατός, έκανε πιο σωστή διαχείριση και έμεινα στη δεύτερη θέση, όπως και πέρυσι. Επόμενος αγώνας μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10 χλμ όπου θα διεκδικήσω μια θέση στο βάθρο. Θα επικεντρωθώ στη συνέχεια στα 5 χλμ, ενώ κάποια στιγμή θα ήθελα να αγωνισθώ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, όπου δεν έχω δοκιμάσει ακόμη τις δυνάμεις μου».

 

 

Το βάθρο, συμπληρώθηκε από τον Χαράλαμπο Πιτσώλη, ο οποίος επεσήμανε: «Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για έναν ημιμαραθώνιο. Κατά διαστήματα ένα δυνατό αεράκι μου έδινε την ώθηση που ήθελα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επίδοση μου. Τώρα, θ’ αρχίσω την προετοιμασία μου τώρα για τον Μαραθώνιο του Αμβούργου».

 

 

Στις γυναίκες, η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας) αναδείχθηκε νικήτρια με επίδοση 1:17.46 κι επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση και την ανοδική της πορεία.

 

Η αθλήτρια του Σάββα Κουμπούρα, από την αρχή της κούρσας επέλεξε να οδηγήσει και κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό της μέχρι το τέλος.

 

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η νικήτρια του Μαραθωνίου Αθήνας, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΣΑΠΚ Νεάπολης) με 1.18.28 και το χάλκινο η Σταματία Νούλα (ΝΓΣ Ηρακλής) με 1.21.13.

Μάλιστα η αθλήτρια του Ηρακλή κατέκτησε το μετάλλιο πάνω στο νήμα και κάνοντας δυνατό σπριντ με την Ευσταθία Φλώρου που τελικά τερμάτισε τέταρτη με την ίδια επίδοση.

 

Αναφερόμενη στην επιτυχία της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, σχολίασε: «Ηταν διαφορετική από πέρυσι η διαδρομή αλλά ίσης δυσκολίας. Ηταν αγώνας στόχος για εμένα. Κυνήγησα μια καλή επίδοση. Ναι μεν κουράστηκα, αλλά είμαι ικανοποιημένη από τον χρόνο μου. Ο κόσμος με εμψύχωνε στη διαδρομή και με βοήθησαν οι καλές καιρικές συνθήκες. Ο επόμενος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10 χλμ.».

 

 

Από την πλευρά της η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, τόνισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Για εμένα ήταν περάσματα ο συγκεκριμένος αγώνας για τον Μαραθώνιο της Βιέννης στις 23 Απριλίου. Είμαι ευχαριστημένη από τον χρόνο μου και πολύ χαρούμενη για την Ισμήνη που κέρδισε. Με βοήθησε πολύ ο κόσμος και ειδικά στην ανηφόρα».

 

 

Τέλος, η Σταματία Νούλα, είπε για το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση: «Ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Τρέχω πρώτη φορά στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Στις δυσκολίες που είχε η διαδρομή με βοήθησε πολύ η συναθλήτρια μου, Ευσταθία Φλώρου και με εμψύχωνε ο προπονητής μου Ιάσωνας Ιωαννίδης και ο κόσμος. Αν και είναι ο δεύτερος ημιμαραθώνιος της καριέρας μου είμαι ικανοποιημένη από τον χρόνο μου. Επόμενος στόχος μου είναι ο Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης».