Μουσική βραδιά, γένους θηλυκού, διοργανώνει στο Πανόραμα ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη, τιμώντας τη σύγχρονη γυναίκα, την εργαζόμενη, τη μητέρα και τη νοικοκυρά, αλλά και όλες εκείνες τις γυναίκες που κατάφεραν να διακριθούν και να αποτελέσουν παραδείγματα σε έναν κόσμο που συχνά είναι φτιαγμένος μόνο για τους άνδρες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, την Τρίτη 21 Μαρτίου, ώρα 8μμ, στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Πολιτιστικό Κέντρο, στο δημαρχείο Πανοράματος (Αποστόλου Σαμανίδη 21).
Για τα δικαιώματα και τη θέση των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία, θα μιλήσουν η Αριάννα Βατάκα, εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Συλλόγου Πανοράματος και η Ευπραξία Καρρά, εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πανοράματος. Θα ακολουθήσει η βράβευση της νέας Διευθύντριας Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευής Παπαγεωργοπούλου και άλλων γυναικών που διακρίθηκαν για την δράση τους.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τραγουδήσει η Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Kostika Çollaku και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Γυναίκα» στο οποίο συμμετέχουν ο Σωκράτης Παπαϊωάννου (τραγουδοποιός), η Περσεφόνη Μήλια και η Ολυμπία Εξαδάκτυλου (βιολί).
Το χορωδιακό μουσικό μέρος περιλαμβάνει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκη, άλλων συνθετών και παραδοσιακά, τα οποία όπως σημειώνει o μαέστρος της χορωδίας Kostika Çollaku, είναι αφιερωμένο:
«Για τις γυναίκες που ακούνε καντάδες αλλά και για τις καπετάνισσες στα καράβια. Για τις γυναίκες που μεγαλώνοντας ξεχνάνε τον πρώτο τους έρωτα, αλλά και για τις νιόπαντρες. Για τις γυναίκες που φυτεύουν πορτοκαλιές και τις ποτίζουν με φιλιά. Για τις γυναίκες όλου του κόσμου.»

Το διαβάσαμε ΕΔΩ