Γ. Πατούλης: « Με στενή συνεργασία επιδιώκουμε την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα μας φέρουν πιο κοντά στην υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου»

Συνάντηση εργασίας προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες διαδικασίες που απαιτούνται για την κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας Πικερμίου προϋπολογισμού 36,17 εκ. ευρώ, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ε. Μπουρνούς.
Κατά την συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν η Δ/ντρια Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Ε Ανατ. Αττικής Ε. Μικράκη και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου, τέθηκε επί τάπητος η πορεία ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο υπενθυμίζεται ότι με συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και την συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή τη σχετική συνάντηση επισήμανε ότι με σταθερά βήματα, η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της, συντονίζουν τις διαδικασίες και θέτουν τις βάσεις για την υλοποίηση ενός έργου που θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και θα εγγράψει την Αττική στο χάρτη των περιοχών που στηρίζουν έμπρακτα τους συμπολίτες μας με Αναπηρία.
«Η υλοποίηση τέτοιων εμβληματικών έργων επιβάλλει την στενή συνεργασία και την ένωση των δυνάμεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών προκειμένου να επιλύονται προβλήματα και να επιταχύνονται οι διαδικασίες. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην πράξη προκειμένου να μεταβεί η Αττική σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία, έχοντας σταθερό στόχο την μετάβαση της Αττικής σε μία Περιφέρεια πρότυπο με ανθρώπινο πρόσωπο και απολύτως λειτουργική για τους πολίτες της, υπογράμμισε ο κος Πατούλης, επισημαίνοντας ότι η δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου πρέπει να εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις οι οποίες θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για την άθληση αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Το έργο – ορόσημο για την Ανατ. Αττική
Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία του Αθλητικού Παραολυμπιακού Κέντρου Ραφήνας – Πικερμίου προϋπολογισμού 36,171 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβάνεται στο σχεδιασμό του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021 -2027 και εντάσσεται στο ΠΔΕ έτους 2021 της Περιφέρειας. Σύμφωνα με την μελέτη, το έργο είναι κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ, και ικανό να φιλοξενεί ένα ικανό αριθμό διαφορετικών αθλημάτων, όπως καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση, ποδόσφαιρο 5Χ5, 7Χ7, με αμαξίδιο ή χωρίς. Το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει υπαίθριο στάδιο, υπαίθρια βοηθητικά γήπεδα, κλειστό γυμναστήριο, κλειστό κολυμβητήριο και ξενώνα για αθλητές. Να σημειωθεί ότι όλοι οι χώροι είναι σχεδιασμένοι ώστε να προσαρμόζονται στης προδιαγραφές για χρήση ΑμεΑ, Το έργο κατασκευάζεται στη Ραφήνα επί της οδού Αρίωνος στην περιοχή «Διάκου Μάντρες» σε οικόπεδο του Δήμου Ραφήνας –Πικερμίου έκτασης 65 στρεμμάτων. Ειδικότερα, στο αθλητικό κέντρο προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, φυτικού χλοοτάπητα, σε συνδυασμό με στίβο με διάμετρο 400 μέτρων και 8 διαδρόμων, κερκίδες και χώρους στάθμευσης. Επιπλέον σχεδιάζονται και ανοιχτοί αθλητικοί χώροι που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γήπεδα, κερκίδες φιλοξενίας φιλάθλων, κλειστό κολυμβητήριο και γυμναστήριο, χώρους για αθλήματα όπως handball, futsal, basketball, volleyball, κ.α. και ξενώνας. Τέλος στον σχεδιασμό είναι η ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου και η διαμόρφωση ενός ενιαίου συνόλου κλειστών χώρων και υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ