Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με εκπροσώπους του ΜέΡΑ25, μετά από έγγραφη ενημέρωση της Ομοσπονδίας για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Χριστόπουλος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Αλέκος Γούλας, η Ταμίας Τζένη Κωστούση και ο Οργανωτικός Γραμματέας Μιχάλης Νικηφορίδης. Εκ μέρους του ΜέΡΑ25 παραβρέθηκαν οι Αλέξης Σμυρλής (Διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού και Κοινοβουλευτικής Ομάδας), Χρύσα Νούλα (Μέλος Κεντρικής Επιτροπής και συνεργάτης της Σοφίας Σακοράφα), Γιάννος Ζώης, Εύη Γάτου, Έφη Παυλογεωργάτου (μέλη του Πολιτικού Σχεδιασμού) και Νίκος Παπανικολόπουλος (συνεργάτης της Βουλεύτριας Μαρίας Απατζίδη).

Οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ μετέφεραν την δραματική εικόνα από τους χώρους εργασίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, έπειτα από την πλήρη νομοθετική απορρύθμιση των τελευταίων ετών. Μίλησαν, μεταξύ άλλων, για την αποχώρηση του 30% και πλέον των εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία την τελευταία διετία λόγω των άθλιων εργασιακών συνθηκών και για την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία σε Φροντιστήρια, σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών και σε ΙΕΚ.

Αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα υγείας και ασφάλειας για δεκάδες χιλιάδες μαθητές και εργαζόμενους, λόγω της πλήρους έλλειψης εποπτείας σε Κέντρα Μελέτης, summer camps, ιδιωτικά νηπιαγωγεία και μικρά Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, όπου πλέον δεν υπάρχει κανένας κτηριακός έλεγχος. Επίσης, τόνισαν την ολοκληρωτική απουσία σοβαρής εποπτείας από την πολιτεία στην ιδιωτική εκπαίδευση, σε σημείο ακόμη και Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας να καλύπτουν βαρύτατες εργοδοτικές παρανομίες.

Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 υπογράμμισαν ότι η απορρύθμιση που επιχειρείται στο χώρο της Παιδείας συνολικά επηρεάζει ιδιαίτερα το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο βωμό της πελατειακής εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών του χώρου.

Υπενθυμίζοντας ότι έχουν βρεθεί στο πλευρό του κλάδου μας με κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων και αναφορών, δεσμεύτηκαν ότι το επόμενο διάστημα θα εντείνουν τις προσπάθειές τους μέσα και έξω από τη Βουλή για να αποκατασταθούν στοιχειώδεις εργασιακές σχέσεις και να τηρείται η νομιμότητα στο χώρο.

Υποστήριξαν, ακόμη, ότι είναι αναγκαία η ψήφιση ενός συνολικού, νομοθετικού πλαισίου για την ιδιωτική εκπαίδευση στο πλαίσιο της προστασίας ενός ευαίσθητου, δημόσιου αγαθού.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση πριν τις εθνικές εκλογές, ώστε να κατατεθούν οι προτάσεις του ΜέΡΑ25 για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Το διαβάσαμε εδώ