Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023, 16:21

Πώς απελευθέρωσαν το νεαρό αρκουδάκι που πιάστηκε σε συρμάτινη θηλιά στις Πρέσπες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός της θηλυκής αρκούδας, ηλικίας 1,5 – 2 ετών και βάρους 45 κιλών περίπου, η οποία παγιδεύτηκε σε παράνομη παγίδα (συρμάτινη θηλιά) πλησίον ενός χωραφιού, στην περιοχή «Σλάτινα» στο χωριό Λαιμός του Δήμου Πρεσπών.

Η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, μετά από ενημέρωση, το μεσημέρι της Κυριακής στις 14:00 μ.μ., από την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας, ενεργοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο κατέφθασαν, στελέχη του Δασαρχείου Φλώρινας της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ και απεγκλώβισαν το ζώο, αφού πρώτα το αναισθητοποίησαν.

Το ζώο δεν έφερε τραύματα και εκτιμήθηκε ότι δε χρήζει περίθαλψης. Έτσι όταν επανάκτησε τις αισθήσεις του, απελευθερώθηκε και στην περιοχή αργότερα εμφανίστηκε η μητέρα αρκούδα.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023, 16:21

Το διαβάσαμε εδώ