Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 3/03/2023 έως την Δευτέρα 3/7/2023 θα εφαρμοστούν τροποποιήσεις στις διαδρομές της λεωφ. γραμμής 860 και της γραμμής τρόλεϊ 1 στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου λόγω εργασιών στην οδό Κοραή από την οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη έως την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης(Φάση 8) στα πλαίσια του έργου: «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ»

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Τροποποιούμε μερικά από την Δευτέρα 3/4/2023 έως και την Δευτέρα 3/7/2023 τις
διαδρομές της λεωφ. γραμμής 860 και της γραμμής τρόλεϊ 1 ως εξής:

α) Λεωφορειακή γραμμή 860
Διαδρομή από τέρμα
Από Χρ. Σμύρνης, αριστερά Κοραή, δεξιά Πλάτωνος, δεξιά Μεταμορφώσεως, αριστερά Στρ. Μακρυγιάννη, συνέχεια κανονικά.

β) Γραμμή τρόλεϊ 1
Θα λειτουργήσει προσωρινό τέρμα για την γραμμή τρόλεϊ 1 επί της οδού Χρυσ. Σμύρνης, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Φλέμινγκ, μετά το στέγαστρο της στάσης «ΣΧΟΛΕΙΑ» με Κ.Σ. 320049 και για 30μ στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για το χρονικό διάστημα που θα ισχύσουν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Διαδρομή από αφετηρία
Από, Λεωφ. Ποσειδώνος, δεξιά Χρυσ. Σμύρνης, προσωρινό τέρμα στάση «ΣΧΟΛΕΙΑ».
Διαδρομή από προσωρινό τέρμα.
Από Χρ. Σμύρνης, αριστερά Κανάρη, αριστερά Μακρυγιάννη, αριστ. Εθν. Μακαρίου και συνέχεια κανονικά η διαδρομή προς πλ. Αττικής

Για την υλοποίηση της τροποποίησης αναγκαία είναι η αντιδρόμηση της οδού Κανάρη, από την διασταύρωσή της με την οδό Χρ. Σμύρνης έως την οδό Στρ. Μακρυγιάννη, δηλαδή η μετατροπή της σε δρόμο μονής κυκλοφορίας με επιτρεπόμενη κατεύθυνση κίνησης από την οδό Χρ. Σμύρνης προς την οδό Στρ. Μακρυγιάννη, ώστε να είναι δυνατή η ομαλή κυκλοφορία των τρόλεϊ της γραμμής 1.

Γίνεται χρήση του βοηθητικού εναέριου δικτύου που υφίσταται επί της οδού Κανάρη (ώστε να κινούνται τα τρόλεϊ μέσω της οδού Κανάρη, από την οδό Χρ. Σμύρνης έως την οδό Στρ. Μακρυγιάννη)

ΊΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ
Ιδρύονται προσωρινά οι παρακάτω στάσεις:

 • «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ», επί της οδού Μεταμορφώσεως, στη μεσοτοιχία των αρ. 117 και 119, μεταξύ των οδών Πλάτωνος και Αργοστολίου.
  Η στάση θα λειτουργεί για την λεωφ. γραμμή 860 (από τέρμα).
 • «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ» επί της οδού Μεταμορφώσεως έναντι
  του αρ. 76.
  Η στάση θα λειτουργεί για την λεωφ. γραμμή 860 (από τέρμα).
 • «ΚΑΝΑΡΗ», επί της οδού Κανάρη, έμπροσθεν αρ. 77, μεταξύ των οδών Χρ.
  Σμύρνης και Σωκράτους.
  Η στάση θα λειτουργεί για την γραμμή τρόλεϊ 1 (από προσωρινό τέρμα) με κατεύθυνση της Κανάρη από Χρ. Σμύρνης προς Μακρυγιάννη.

Προσωρινή κατάργηση στάσεων για την λεωφορειακή γραμμή 860 (από τέρμα)

Καταργείται προσωρινά η στάση «ΚΟΡΑΗ» Κ.Σ. 320047, που βρίσκεται επί της οδού Κοραή μεταξύ των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Στρ. Μακρυγιάννη.

Καταργείται προσωρινά η στάση «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ» Κ.Σ. 320017, που βρίσκεται επί της οδού Μακρυγιάννη μεταξύ των οδών Θερμοπυλών και έν. Μεταμορφώσεως.

Προσωρινή κατάργηση στάσεων για την γραμμή τρόλεϊ 1(από αφετηρία)

Καταργείται προσωρινά η στάση «ΣΧΟΛΕΙΑ» Κ.Σ. 320049, που βρίσκεται επί της οδού Χρ. Σμύρνης μεταξύ των οδών Αγ. Κων/νου και Φλέμινγκ.

Καταργείται προσωρινά η στάση «Λ. ΚΑΤΣΩΝΗ» Κ.Σ. 320003, που βρίσκεται επί της οδού Χρ. Σμύρνης μεταξύ των οδών Λ. Κατσώνη και Ρήγα Φεραίου.

Καταργείται προσωρινά η στάση «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ»
Κ.Σ. 320004, που βρίσκεται επί της οδού Χρ. Σμύρνης μεταξύ των οδών
Έβρου και Μεταμορφώσεως.

Καταργείται προσωρινά η στάση «ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ» Κ.Σ. 320005, που βρίσκεται επί της οδού Κοραή μεταξύ των οδών Χρ. Σμύρνης και Ιθάκης.

Καταργείται προσωρινά η στάση «Ο.Α.Ε.Δ.» Κ.Σ. 320052, που βρίσκεται
επί της οδού Αργοστολίου μεταξύ των οδών Κεφαλληνίας και Γαλαξιδίου.

Καταργείται προσωρινά η στάση «ΜΙΑΟΥΛΗ» Κ.Σ. 320042, που βρίσκεται επί της οδού Μιαούλη μεταξύ των οδών Λευκωσίας και Θεσσαλονίκης.

Καταργείται προσωρινά η στάση «ΤΕΡΜΑ (ΜΟΣΧΑΤΟ)» Κ.Σ. 320055, που βρίσκεται επί της οδού Θεσσαλονίκης μεταξύ των οδών Γέφυρα Μοσχάτου και έν. Χρ. Σμύρνης.
Προσωρινή κατάργηση στάσεων για την γραμμή τρόλεϊ 1(από τέρμα)

Καταργείται προσωρινά η στάση «ΗΣΑΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ» Κ.Σ. 320043, που βρίσκεται επί της οδού Μακρυγιάννη μεταξύ των οδών Θεσσαλονίκης και Καραολή & Δημητρίου.

Καταργείται προσωρινά η στάση «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ» Κ.Σ. 320017, που βρίσκεται επί της οδού Μακρυγιάννη μεταξύ των οδών Θερμοπυλών και έν. Μεταμορφώσεως.

Καταργείται προσωρινά η στάση «ΤΡΑΠΕΖΑ» Κ.Σ. 320018, που βρίσκεται επί της οδού Μακρυγιάννη μεταξύ των οδών Σολωμού και Ομήρου.

Καταργείται προσωρινά η στάση «ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ» Κ.Σ. 320050, που βρίσκεται επί της οδού Μακρυγιάννη μεταξύ των οδών Λαγκαδιών και Σύρου.Το διαβάσαμε ΕΔΩ