Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μοσχάτο λόγω εργασιών ολοκλήρωσης του αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου μας και παρά τα προβλήματα και τα εύλογα παράπονα τόσο των επαγγελματιών όσο και των υπόλοιπων δημοτών μας που έχουν προκύψει λόγω των καθυστερήσεων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, συνεχίζει το έργο ολοκλήρωσης του κεντρικού συλλεκτήρα όμβριων. Αυτές τις μέρες βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του έργου, που θα συμβάλει στην οριστική αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Μοσχάτου σώζοντας ζωές και περιουσίες.

Λόγω της σοβαρότητας των εργασιών, θα γίνουν τελικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε αρκετούς δρόμους του Μοσχάτου, καθώς και τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορείων (η διαδρομή του τρόλεϊ παραμένει ως έχει τροποποιηθεί).

Σε ό,τι αφορά την Λ. Μακρυγιάννη, ενημερώνουμε ότι η οδός θα παραμείνει ανοικτή καθ΄όλη την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Ζητάμε την κατανόηση, την υπομονή και την προσοχή σας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ:

  1. Απόφαση αρ. πρωτ. 6051/30-03-2023 Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε. για Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

……………………………

  •   Απόφαση αρ. 20128/2022 Δ/νσης Τροχαίας Αττικής

8Η ΦΑΣΗ

 Α. Κατάληψη όλου του πλάτους του οδοστρώματος και για μήκος 90μ. περίπου της οδού Ξενοφώντος, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Κεφαλληνίας έως και την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή, συμπεριλαμβανομένης της διασταύρωσης αυτής, με συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό της από την κυκλοφορία των οχημάτων στο ως άνω τμήμα της.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών:

 α. για τα οχήματα που προσεγγίζουν από την Λ. Ποσειδώνος (Παλαιά Παραλιακή): Χρυσοστόμου Σμύρνης –(αριστερά) Μεταμορφώσεως – (δεξιά) Χαλκίδη Γιάννη ή Πίνδου – (δεξιά) Καραολή & Δημητρίου – (δεξιά) Στρατηγού Μακρυγιάννη ή (ευθεία) Κεφαλληνίας.

 β. για τα οχήματα που προσεγγίζουν από την Λ. Πειραιώς (γέφυρα Μοσχάτου): (αριστερά) Κοραή – (δεξιά) Πλάτωνος – (δεξιά) Μεταμορφώσεως – (δεξιά) Χαλκίδη Γιάννη ή Πίνδου – (δεξιά) Καραολή & Δημητρίου – (δεξιά) Στρατηγού Μακρυγιάννη ή (ευθεία) Κεφαλληνίας.

– Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος και αμφίπλευρα του ως άνω δρομολογίου.

Β. Κατάληψη όλου του πλάτους του οδοστρώματος και για μήκος 150μ. περίπου της οδού Κοραή, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης έως και την διασταύρωσή της με την οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη, με συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό της από την κυκλοφορία των οχημάτων στο ως άνω τμήμα της.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών:

α. για τα οχήματα που προσεγγίζουν από την Λ. Ποσειδώνος (Παλαιά Παραλιακή): Χρυσοστόμου Σμύρνης – (αριστερά) Μεταμορφώσεως – (δεξιά) Χαλκίδη Γιάννη ή Πίνδου – (δεξιά) Καραολή και Δημητρίου – (δεξιά) Στρατηγού Μακρυγιάννη.

β. για τα οχήματα που προσεγγίζουν από την Λ. Πειραιώς (γέφυρα Μοσχάτου) : (αριστερά) Κοραή – (δεξιά) Πλάτωνος – (δεξιά) Μεταμορφώσεως – (δεξιά) Χαλκίδη Γιάννη ή Πίνδου – (δεξιά) Καραολή και Δημητρίου – (δεξιά) Στρατηγού Μακρυγιάννη.

 – Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος και αμφίπλευρα του ως άνω δρομολογίου.

 – Επιπλέον, η οδός Ξενοφώντος, στην οποία δημιουργούνται αδιέξοδα, αντιδρομείται στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Κεφαλληνίας ως και την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή, καθώς και στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Θερμοπυλών έως και την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή.

9Η ΦΑΣΗ

Α. Κατάληψη όλου του πλάτους του οδοστρώματος και για μήκος 100μ. περίπου της οδού Στρατηγού Μακρυγιάννη, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την 4 οδό Κεφαλληνίας έως και την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή, συμπεριλαμβανομένης της διασταύρωσης αυτής, με συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό της από την κυκλοφορία των οχημάτων στο ως άνω τμήμα της.

 Β. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών:

Θεσσαλονίκης ή Καραολή και Δημητρίου – (αριστερά ή ευθεία αντίστοιχα) Κεφαλληνίας – (αριστερά) Κεφαλληνίας – (δεξιά) Γαλαξιδίου – (δεξιά) Πλάτωνος – (δεξιά) Μεταμορφώσεως – (αριστερά) Κοραή.

 – Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος και αμφίπλευρα του ως άνω δρομολογίου.

 – Επιπλέον, η οδός Κοραή, στην οποία δημιουργείται αδιέξοδο, αντιδρομείται στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Ξενοφώντος έως και την διασταύρωσή της με την οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη.

 10Η ΦΑΣΗ

Α. Κατάληψη όλου του πλάτους του οδοστρώματος και για μήκος 100μ. περίπου της οδού Στρατηγού Μακρυγιάννη, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Κεφαλληνίας έως και την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή, με συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό της από την κυκλοφορία των οχημάτων στο ως άνω τμήμα της. Β. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών: Θεσσαλονίκης ή Καραολή και Δημητρίου – (αριστερά ή ευθεία αντίστοιχα) Κεφαλληνίας – (αριστερά) Κεφαλληνίας – (δεξιά) Γαλαξιδίου – (δεξιά) Πλάτωνος – (δεξιά) Μεταμορφώσεως – (αριστερά) Κοραή.

 – Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος και αμφίπλευρα του ως άνω δρομολογίου.

11Η ΦΑΣΗ

Α. Κατάληψη όλου του πλάτους του οδοστρώματος και για μήκος 55μ. περίπου της οδού Ξάνθης, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή, συμπεριλαμβανομένης της διασταύρωσης αυτής έως και την διασταύρωσή της με την οδό Καραολή και Δημητρίου, με συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό της από την κυκλοφορία των οχημάτων στο ως άνω τμήμα της.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών:

 Στρατηγού Μακρυγιάννη – (δεξιά) Θερμοπυλών – (δεξιά) Χαλκίδη Γιάννη ή Πίνδου – (δεξιά) Καραολή και Δημητρίου.

– Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος και αμφίπλευρα του ως άνω δρομολογίου.

 – Επιπλέον, η οδός Κοραή, στην οποία δημιουργείται αδιέξοδο, αντιδρομείται στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Αγίας Ευθυμίας έως και την διασταύρωσή της με την οδό Ξάνθης.

Β. Κατάληψη όλου του πλάτους του οδοστρώματος και για μήκος 85μ. περίπου της οδού Αγίας Ευφημίας, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Καραολή και Δημητρίου έως και την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή, συμπεριλαμβανομένης της διασταύρωσης αυτής, με συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό της από την κυκλοφορία των οχημάτων στο ως άνω τμήμα της.

 – Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών: Καραολή και Δημητρίου – (δεξιά) Στρατηγού Μακρυγιάννη.

– Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος και αμφίπλευρα του ως άνω δρομολογίου.

– Επιπλέον, η οδός Κοραή, στην οποία δημιουργείται αδιέξοδο, αντιδρομείται στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Αγίας Ευθυμίας έως και την διασταύρωσή της με την οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη.

 Γ. Κατάληψη όλου του πλάτους του οδοστρώματος και για μήκος 70μ. περίπου της οδού Κοραή, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη έως και την διασταύρωσή της με την οδό Ξάνθης, με συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό της από την κυκλοφορία των οχημάτων στο ως άνω τμήμα της.

 – Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών: Στρατηγού Μακρυγιάννη – (δεξιά) Θερμοπυλών – (δεξιά) Χαλκίδη Γιάννη ή Πίνδου – (δεξιά) Καραολή και Δημητρίου.

 – Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος και αμφίπλευρα του ως άνω δρομολογίου.

 – Οι οδοί Ξάνθης και Αγίας Ευφημίας, στις οποίες δημιουργούνται αδιέξοδα, αμφιδρομούνται στο τμήμα τους από την διασταύρωσή τους με την οδό Κοραή έως και την διασταύρωσή τους με την οδό Καραολή και Δημητρίου.

12Η ΦΑΣΗ

Α. Κατάληψη όλου του πλάτους του οδοστρώματος και για μήκος 135μ. περίπου της οδού Κοραή, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης έως και την διασταύρωσή της με την οδό Αργοστολίου, με συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό της από την κυκλοφορία των οχημάτων στο ως άνω τμήμα της.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών: 6 Γέφυρα Μοσχάτου – (δεξιά) Κοραή – (αριστερά) Στρατηγού Μακρυγιάννη – (αριστερά) Σολωμού – (αριστερά) Αργοστολίου.

 – Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος και αμφίπλευρα του ως άνω δρομολογίου. – Επιπλέον, η οδός Αγίου Γερασίμου, στην οποία δημιουργείται αδιέξοδο, αντιδρομείται στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή ως και την διασταύρωσή της με την οδό Θερμοπυλών.

 Β. Κατάληψη όλου του πλάτους του οδοστρώματος και για μήκος 85μ. περίπου του πεζοδρόμου της Αγίου Γερασίμου, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Κεφαλληνίας έως και την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή, συμπεριλαμβανομένης της διασταύρωσής της, με συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό από τους χρήστες της οδού.

 – Επιπλέον, η οδός Κοραή, στην οποία δημιουργείται αδιέξοδο, αντιδρομείται στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης έως και την διασταύρωσή της με την οδό Αγίου Γερασίμου.

13Η ΦΑΣΗ

 Α. Κατάληψη όλου του πλάτους του οδοστρώματος και για μήκος 265μ. περίπου της οδού Κοραή, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης έως και 40 μ. περίπου μετά την διασταύρωσή της με την οδό Αργοστολίου (οικ. αρ. 60), με συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό της από την κυκλοφορία των οχημάτων στο ως άνω τμήμα της.

 – Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών:

α. για τα οχήματα που προσεγγίζουν από την Λ. Ποσειδώνος (Παλαιά Παραλιακή): Χρυσοστόμου Σμύρνης – (δεξιά) Σολωμού – (αριστερά) Καποδιστρίου.

 β. για τα οχήματα που προσεγγίζουν από την Λ. Πειραιώς (γέφυρα Μοσχάτου): Γέφυρα Μοσχάτου – (δεξιά) Κοραή – (αριστερά) Στρατηγού Μακρυγιάννη – (αριστερά) Σολωμού – (αριστερά) Καποδιστρίου.

 – Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος και αμφίπλευρα του ως άνω δρομολογίου.

– Η οδός Αργοστολίου, στην οποία δημιουργείται αδιέξοδο, αντιδρομείται στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Θερμοπυλών έως και την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή.

 – Η οδός Πλάτωνος, στην οποία δημιουργείται αδιέξοδο, αντιδρομείται στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Κεφαλληνίας έως και την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή.

 – Η οδός Κοραή, στην οποία δημιουργείται αδιέξοδο, αντιδρομείται στο τμήμα της από 40μ. περίπου μετά την διασταύρωσή της με την οδό Αργοστολίου (οικ. αρ. 60) έως και την διασταύρωσή της με την οδό Καποδιστρίου. 7

 Β. Κατάληψη όλου του πλάτους του οδοστρώματος και για μήκος 85μ. περίπου του πεζοδρόμου της Αγίου Γερασίμου, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Κεφαλληνίας έως και την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή, συμπεριλαμβανομένης της διασταύρωσής της, με συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό από τους χρήστες της οδού.

 – Επιπλέον, η οδός Κοραή, στην οποία δημιουργείται αδιέξοδο, αντιδρομείται στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης έως και την διασταύρωσή της με την οδό Αγίου Γερασίμου.

Γ. Κατάληψη όλου του πλάτους του οδοστρώματος και για μήκος 855μ. περίπου της οδού Αργοστολίου, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Κεφαλληνίας έως την διασταύρωσή της με την οδό Κοραή, συμπεριλαμβανομένης της διασταύρωσής της, με συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό της από την κυκλοφορία των οχημάτων στο ως άνω τμήμα της.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών:

 α. για τα οχήματα που προσεγγίζουν από την Λ. Ποσειδώνος (Παλαιά Παραλιακή): Χρυσοστόμου Σμύρνης – (δεξιά) Σολωμού – (αριστερά) Καποδιστρίου – (αριστερά) Αργοστολίου.

β. για τα οχήματα που προσεγγίζουν από την Λ. Πειραιώς (γέφυρα Μοσχάτου): Γέφυρα Μοσχάτου – (δεξιά) Κοραή – (αριστερά) Στρατηγού Μακρυγιάννη – (αριστερά) Σολωμού – (αριστερά) Καποδιστρίου – (αριστερά) Αργοστολίου.

 – Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος και αμφίπλευρα του ως άνω δρομολογίου.

 – Επιπλέον, η οδός Κοραή, στην οποία δημιουργούνται αδιέξοδα, αντιδρομείται στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Αγίου Γερασίμου έως και την διασταύρωσή της με την οδό Αργοστολίου, καθώς και στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Αργοστολίου έως και την διασταύρωσή της με την οδό Πλάτωνος.

 II. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

Για τις ΦΑΣΕΙΣ : 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 και 13 (πλην της 5)

Η οδός Κανάρη, στο τμήμα της από την διασταύρωσή της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης έως και την διασταύρωσή της με την οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη, αντιδρομείται, με νέα κατεύθυνση κυκλοφορίας από Χρυσοστόμου Σμύρνης προς Στρατηγού Μακρυγιάννη.

III. Σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας, οι ανωτέρω εργασίες θα διακόπτονται κατ’ εντολή του Αξιωματικού Επόπτη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής ή του Διοικητή του κατά τόπον αρμόδιου Τμήματος Τροχαίας.

IV. Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και συντηρεί την οδική σήμανση για εκτελούμενα έργα εντός κατοικημένων περιοχών, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, όπως επίσης και την ακώλυτη εξυπηρέτηση των παρόδιων δραστηριοτήτων.

V. Η παρούσα δεν υποκαθιστά τυχόν λοιπές άδειες ή εγκρίσεις (άδεια τομής, σύμφωνη γνώμη Ο.Α.Σ.Α., ΚΤΕΛ κλπ, ώρες κοινής ησυχίας κλπ), που πρέπει να ληφθούν για τις εν λόγω εργασίες.  VI. Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3542/2007 (Α-50



Το διαβάσαμε ΕΔΩ