Έντεκα νέες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται το επόμενο διάστημα στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για:
-9η Ιππική Συνάντηση Ελευθεροχωρίου, (Ελευθεροχώρι, 28-30 Απριλίου 2023) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Το κοινό, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά τα άλογα ιππασίας, τις δεξιότητές τους, να ενημερωθεί για τις ανάγκες και τη φροντίδα τους, να κάνει βόλτες με αυτά εξερευνώντας τα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με παραδοσιακό γλέντι και χορούς στην πλατεία του χωριού.
-15η Πανελλήνια Επίδειξη Αερομοντέλων τον Μάιο του 2023 εντός της αεροπορικής βάσης της 111 Π.Μ στη Ν. Αγχίαλο, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και την Αεραθλητική Ένωση Μαγνησίας.
-Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Κένταυρος, τον Ιούνιο του 2023 με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και τον Αθλητικό Όμιλο Αγριάς Μαγνησίας «ΑΘΛΟΣ». Πρόκειται για αγώνα ορεινού τρεξίματος σε τρείς κατηγορίες: 43 χλμ,, 23 χλμ, και 5 χλμ.
-Ιστορικό Ράλλυ Πηλίου 2023, τον Ιούνιο του 2023 με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και τον Σύλλογο «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος». Η εκδήλωση απευθύνεται σε κατόχους κλασσικών αυτοκινήτων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και σε όλους όσοι θέλουν να δουν από κοντά τα ιστορικά αυτοκίνητα σε κάθε τόπο από όπου το ράλι κάνει στάση, αλλά και διέρχεται.
-Διοργάνωση Έκθεσης Φωτογραφίας (Βόλος, Ιούνιος 2023) από την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, με κεντρικό θέμα τοπία της Μαγνησίας. Η έκθεση περιλαμβάνει πενήντα περίπου έργα ερασιτεχνών φωτογράφων, τα πνευματικά δικαιώματα των οποίων θα διατεθούν για το σκοπό αυτό από τη φωτογραφική ομάδα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Voloslens.
– «Αγιά μου Παναγιά μου» (Άνω Λεχώνια, 7 Ιουλίου 2023), μουσικοχορευτική και θεατρική παράσταση αφιερωμένη στην Παναγία. Εκτός του Χορευτικού Ομίλου Άνω Λεχωνίων, έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας και του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας «Η Καραγκούνα». Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων.
-«Λαϊκή Βραδιά» (Άνω Λεχώνια, 8 Ιουλίου 2023), με μουσικά ακούσματα και χορούς από το Πήλιο, τη Μαγνησία και άλλες περιοχές. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων.
-«22η Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς – Βόλου» (Βόλος, 10-11 Ιουλίου 2023). Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, η Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας, η Χορωδία «Αρμονία» της Πρέβεζας, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και οι Φίλοι Μικτής Χορωδίας Αγριάς.
– «Έκθεση Μικροναυπηγικής: Σαν Καλοτάξιδο Σκαρί» (Σκόπελος, 15 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2023). Τριάντα ομοιώματα πλοίων ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής θα «ταξιδέψουν» από την Καλαμάτα στη Σκόπελο ενώ παράλληλα φωτογραφίες των εκθεμάτων θα συμπεριληφθούν σε λεύκωμα που θα εκδοθεί και θα διανέμεται δωρεάν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Ο δημιουργός της συλλογής αυτής, η οποία παρουσιάζει όλη τη ναυπηγική ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξή της από την προϊστορική εποχή μέχρι και σήμερα είναι ο Σκοπελίτης αυτοδίδακτος λαϊκός καλλιτέχνης κ. Παναγιώτης Σοφικίτης, ο οποίος ζει στην Καλαμάτα και έργα του οποίου έχουν εκτεθεί και στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Δήμος Σκοπέλου.
– «Τριήμερο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής» (Σκόπελος, 4-6 Αυγούστου 2023). Περιλαμβάνει συναυλίες κουαρτέτου εγχόρδων, κουιντέτου πνευστών και συναυλία συνόλου παλιάς μουσικής. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Δήμος Σκοπέλου.
-«Φυσιολατρικό Διήμερο» (Χάνια Πηλίου, 23-24 Σεπτεμβρίου 2023). Διήμερη φυσιολατρική εκδήλωση με πεζοπορικές εξορμήσεις στις διαδρομές Χάνια-Γαλανόρεμα-Αηδονάκι-Πύργος ΟΤΕ-Χάνια και Χάνια-Αλικόπετρα-Χάνι Μάνθου-Καταφύγιο Πανός, πεζοπορία και ξενάγηση στο σανατόριο του Καραμάνη, ομιλία και βιντεοπαρουσίαση για το σανατόριο και μουσική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και χορό. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου «Ο Παν».

Το διαβάσαμε ΕΔΩ