Δύο νέα σχολικά κτίρια θα αποκτήσει σύντομα ο Δήμος Ερυμάνθου, τα οποία θα «στεγάσουν τις γνώσεις και τα όνειρα των παιδιών μας», όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μπαρής.
Πρόκειται για την ανέγερση του διώροφου Δημοτικού Σχολείου Φαρρών και του διώροφου Δημοτικού Σχολείου και ισόγειου Νηπιαγωγείου Βασιλικού που σύντομα θα εισέλθουν σε τροχιά υλοποίησης, καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη των αναδόχων. Όσον αφορά στο έργο «Ανέγερση διώροφου Δημοτικού Σχολείου Φαρρών» η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των οικονομικών προσφορών είναι η 19η Απριλίου, ενώ για το έργο «Ανέγερση διώροφου Δημοτικού Σχολείου και ισόγειου Νηπιαγωγείου Βασιλικού» προσφορές θα υποβάλλονται έως τις 9 Μαΐου. Πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα, καθώς μέχρι σήμερα δεν καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες στέγασης των μαθητών.
ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
Τα έργα είναι ενταγμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: 5 «Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης.», με τίτλο: «Υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» του Ε.Π. «Υ.ΠΑΙ.Θ. Π.Δ.Ε.» με συνολικό προϋπολογισμό 2.860.000 ευρώ. Στο σχολικό συγκρότημα Βασιλικού προβλέπεται η κατασκευή νέου διωρόφου δημοτικού σχολείου και ισόγειου νηπιαγωγείου. Το ένα κτίριο θα αποτελείται από δύο ορόφους με συνολική επιφάνεια 609,72 τ.μ. και ισόγειο με συνολική επιφάνεια 331,06 τ.μ. Στο σχολικό συγκρότημα Φαρρών προβλέπεται η κατασκευή νέου διωρόφου σχολείου με συνολική επιφάνεια 1.035,00 τ.μ. με επικάλυψη από πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος και ξύλινη στέγη.
«Στο πλαίσιο των προσπαθειών εκσυγχρονισμού των σχολικών μονάδων του Δήμου μας που περιλαμβάνουν ανακατασκευές και συντηρήσεις σχολικών κτηρίων, αλλά και έργα ενεργειακής αναβάθμισης, καταφέραμε να προχωρήσουμε και στην ανέγερση δύο νέων σχολικών κτιρίων, δίνοντας λύση στο καίριο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών μας. Ο Δήμος Ερυμάνθου, οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι μαθητές, που αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, δικαιούνται νέες και ασφαλείς σχολικές μονάδες. Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτε πιο ελπιδοφόρο από τη δημιουργία νέων, σύγχρονων σχολικών μονάδων και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στη θητεία μας το καταφέραμε. Είναι σχολεία που θα «στεγάσουν» πέρα από τις γνώσεις και τα όνειρα των παιδιών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μπαρής.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ