Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό βούτυρο φρέσκο Ολλανδίας
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
8 αυγά
6 βανίλιες
4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κιλά αλεύρι
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια και ξεχωριστά τους κρόκους των αυγών.
Σε ένα μπώλ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ, το ασπράδι και τους κρόκους αυγών και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μίξερ έως ότου γίνουν αφράτα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και βάζουμε τα κουλουράκια αφού τα έχουμε φτιάξει σε διάφορα σχήματα. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμαίνο φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι να προσθέσουμε πρώτα τα δύο πακέτα αλεύρι και το τρίτο σταδιακά.
Διαβάστε περισσότερα: Πασχαλινά Κουλουράκια 2