Στις 26 Απριλίου 2023, η 4η ενότητα του Ανοικτού Πανεπιστημίου από την Πνευματική Εστία Μοσχάτου, υπό την Αιγίδα του Δήμου

Mετά τις τρεις επιτυχημένες ενότητες του Ανοικτού Πανεπιστημίου, στις 26 Απριλίου,  στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) στις 18.30 το απόγευμα θα διεξαχθεί η 4η ενότητα με τίτλο: 

«Κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης».

Η δράση ξεπερνά τα όρια της πόλης και απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα αλλά και πέρα από αυτή μέσω live streaming. Γι’αυτό η εκδήλωση θα έχει υβριδικό χαρακτήρα. Θα υπάρχει, δηλαδή, η δυνατότητα δια ζώσης παρακολούθησης και συμμετοχής κοινού το οποίο θα μπορεί στο τέλος να απευθύνει ερωτήσεις, αλλά και δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης μέσω ζωντανής μετάδοσης.

Στις 26 Απριλίου 2023, στις 18.30 το απόγευμα, η 4η ενότητα του Ανοικτού Πανεπιστημίου από την Πνευματική Εστία Μοσχάτου, υπό την Αιγίδα του Δήμου

«Κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης»

Συνεχίζονται οι εισηγήσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου «Η Ελλάδα μετά την οικονομική και υγειονομική κρίση: Παθογένειες και προοπτικές»,  που διοργανώνεται από την Πνευματική Εστία Μοσχάτου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Στις 26 Απριλίου,  στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) στις 18.30 το απόγευμα θα διεξαχθεί η 4η ενότητα με τίτλο: «Κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης».

Αυτή την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματική θα καλύψουν οι ομιλητές: π. Υπουργός Γιάννης Πανούσης – Καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου – Καθηγητής Άγγελος Μιμής. Συντονιστής: Ο Καθηγητής Ιάκωβος Φαρσεδάκης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι για να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις διαλέξεις, συμπληρώνουν την φόρμα συμμετοχής που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου: www.dimosmoschatou–tavrou.gr. Το ανοικτό πανεπιστήμιο διεξάγεται δωρεάν, ενώ με το πέρας των παρουσιάσεων, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκείνους που έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον τις τέσσερις από τις πέντε ενότητες.

Φόρμα Αιτήσεως Συμμετοχής στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οι επόμενες ενότητες του Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι οι ακόλουθες:

–        Διαπροσωπικές επιπτώσεις της κρίσης (31-5-2022):

Ομιλητές: καθηγητής Παναγιώτης Κορδούτης  – καθηγητής Κωνσταντίνος Κοσκινάς

Συντονιστής: Ο Θεολόγος – Ιστορικός και Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Μ  Κωνσταντίνος Βενιζελέας

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Οι εισηγήσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου που διοργανώνει η Πνευματική Εστία Μοσχάτου υπό την Αιγίδα μας, προσφέρουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να ενημερωθούν και να συζητήσουν για εύρος θεμάτων που αφορούν τη χώρα μας και τη διαμόρφωση των θεσμών της μετά την πολύπλευρη κρίση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε –και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε- τόσο σε οικονομικό όσο και σε υγειονομικό επίπεδο.  Η ενημέρωση, η συμμετοχή  και η συνεχής εκπαίδευσή μας αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα που πρέπει να έχουμε προκειμένου να είμαστε σε θέση να συνειδητοποιούμε και να «συνδιαλεγόμαστε» με όλα τα θέματα της κοινωνίας μας, είτε πρόκειται για την επίλυσή τους, είτε για την κατανόησή τους, είτε για τον επανακαθορισμό τους. Γι αυτό το λόγο, οι ευκαιρίες που παρέχονται μέσα από τις θεματικές του Ανοικτού Πανεπιστημίου, δεν πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτες από το σύνολο των πολιτών μας!» 

Φόρμα Αιτήσεως Συμμετοχής στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΤο διαβάσαμε ΕΔΩ