Προκήρυξη – Κάλεσμα.

Συνδημότισσές και Συνδημότες,

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν ιδιαίτερα δύσκολα και αγχώδη. Ο εγκλεισμός, λόγω του ιού, η οικονομική ρευστότητα, η ακρίβεια και πολλές άλλες δυσκολίες δοκίμασαν τις αντοχές μας ως τοπική κοινωνία στον μέγιστο βαθμό.

Η επικράτηση του αυτοαποκαλούμενου “επιτελικού κράτους”,  με τη στήριξη του νεοφιλελευθερισμού και των αντιλαϊκών συμφερόντων, οδήγησε -μεταξύ άλλων- στη συρρίκνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι αντιστάσεις της Δημοτικής Αρχής ήταν λιγοστές, με σκοπό τη συντήρηση και όχι τη δημιουργία.

Πώς ο ίδιος παγιωμένος και διαχειριστικός τρόπος διοίκησης να δώσει απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, όταν σημαντικά ζητήματα Διοίκησης μετατρέπονται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες με τις αποφάσεις να λαμβάνονται μέσω των επιτροπών;

Η παράταξη μας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, παρουσίασε ολοκληρωμένες προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα, τα δημοτικά τέλη αλλά και τον προϋπολογισμό. Οι προτάσεις μας, πάντα με κοινωνικό πρόσημο, τις περισσότερες φορές υιοθετήθηκαν και από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Ασκήσαμε κριτική στις συνεχείς απευθείας αναθέσεις της Δημοτικής Αρχής χωρίς να υπάρχει ενημέρωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ήμασταν πάντα πρωτοπόροι στις διεκδικήσεις του Δήμου όπως παραλιακό μέτωπο και ΕΟΜΜΕΧ.

Προτείναμε ουσιαστικές λύσεις για ευαίσθητα κοινωνικά θέματα του Δήμου μας.

Οι ‘Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή’ συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Συνεχίζουμε.

Γιατί θέλουμε να μπει ένα τέλος στη συντήρηση και την ακινησία.

Γιατί θέλουμε η πόλη μας, το Μοσχάτο και ο Ταύρος, να γίνει μια βιώσιμη, σύγχρονη πόλη. Μέσα από ένα νέο, εμπνευσμένο σύστημα διακυβέρνησης, που θα βάζει τον πολίτη στην καρδιά της λήψης των αποφάσεων. Που θα εγγυάται διαφάνεια και συμμετοχή σε δράσεις με θετικό αποτύπωμα.

Γιατί βιώσιμη πόλη σημαίνει περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά βιώσιμη.

Συνεχίζουμε.

Γιατί το Μοσχάτο και ο Ταύρος, εγκλωβισμένοι στη στασιμότητα και τις γραφειοκρατικές αντιλήψεις μίας άτολμης και άπνοης διοίκησης, βλέπουν τις εξελίξεις να περνούν.

Οι νέες προκλήσεις που γεννήθηκαν στα χρόνια της πανδημίας και η δαμόκλειος σπάθη της κλιματικής κρίσης απαιτούν εγρήγορση και σημαντικές δράσεις προσαρμογής. Σε μια εποχή που η κοινωνική συνοχή τίθεται υπό αίρεση, ο πολίτης απαιτεί να νιώθει ζωντανό κύτταρο της πόλης και να λαμβάνει μέρος στη λήψη των αποφάσεων. Απαιτεί διοίκηση διαφανή και δυνατότητα συμμετοχής.

Συνεχίζουμε.

Γιατί η στεγαστική κρίση των τελευταίων ετών προκάλεσε σημαντική μείωση πληθυσμού στο Μοσχάτο και στον Ταύρο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Στατιστικής Υπηρεσίας.. Το Airbnb, η “χρυσή άδεια παραμονής” και μία σειρά ανάλογων πολιτικών θέτουν από τη μία σε δοκιμασία τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, ενώ ταυτόχρονα μεταβάλλουν την κοινωνική σύνθεση των πόλεων. Οι γειτονιές μας χάνουν το χρώμα τους και μετατρέπονται σε απρόσωπη μάζα τσιμέντου.

Συνεχίζουμε.

Γιατί οραματιζόμαστε μία πόλη σύγχρονη σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Με στροφή στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην καθαρή ενέργεια. Με εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, βασισμένης στη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση.

Γιατί ονειρευόμαστε να αυξηθούν οι χώροι πρασίνου και οι κοινόχρηστοι χώροι. Θέλουμε να μπει τέλος στην απαξίωση και την ολοκληρωτική καταστροφή κάθε ιστορικού ή παραδοσιακού κτιρίου που έχει απομείνει.

Οραματιζόμαστε μία πόλη που θα εφαρμόσει ένα συνολικό πρόγραμμα ενεργειακής ανακαίνισης των κτιρίων, ιδιαίτερα των προσφυγικών και εργατικών πολυκατοικιών στη γειτονιά του Ταύρου, πρόγραμμα βιοκλιματικής προσέγγισης των δημόσιων ελεύθερων χώρων, αλλά και συνολικών αστικών αναπλάσεων των υποβαθμισμένων περιοχών.

Μία πόλη που δεν θα πορεύεται με κατασπατάληση δυνάμεων και πόρων με σημειακές αναπλάσεις βιτρίνας.

Συνεχίζουμε.

Γιατί απαιτούμε να νιώθουμε ασφαλείς στην πόλη μας. Να μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον, με ποδήλατα ή και με τα πόδια χωρίς να κινδυνεύουμε. Γιατί θέλουμε η μετακίνησή μας με το αυτοκίνητο να γίνεται με κανόνες και ασφάλεια.

Γιατί θέλουμε οι οικογένειες με καρότσια και οι άνθρωποι με μειωμένη κινητικότητα να έχουν το δικαίωμα να κινούνται ελεύθερα στα πεζοδρόμια του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Συνεχίζουμε.

Γιατί θέλουμε το Μοσχάτο και ο Ταύρος να γεμίσουν ζωή. Με πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις μαζικού αθλητισμού και τους νέους της πόλης μας στην πρώτη γραμμή.

Συνεχίζουμε.

Γιατί αναπνέουμε και ζούμε μέσα στις γειτονιές μας.

Γιατί θέλουμε οι αποφάσεις να λαμβάνονται από ενεργούς πολίτες. Οχι πίσω από κλειστές πόρτες, από λίγους, για λίγους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους συνδημότες μας με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αρχές, κοινές αξίες και κοινές αγωνίες για την πόλη μας, να συζητήσουμε, να συνθέσουμε, να συνδημιουργήσουμε το σχέδιό μας για το Μοσχάτο και τον Ταύρο της επόμενης ημέρας.

Την Κυριακή 23 Απριλίου δίνουμε το “παρών” στην ανοιχτή συνέλευση μας  για το μέλλον του Ταύρου και του Μοσχάτου!

Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή.Το διαβάσαμε ΕΔΩ