Με ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια Αρχή του Basketball Champions League ενημέρωσε ότι ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ με τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ χθες, Μεγάλη Τετάρτη (12/4).

Το BCL αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του:

«Σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα της ΑΕΚ με την Χάποελ Ιερουσαλήμ: Σε συνέχεια των επεισοδίων που συνέβησαν στον αγώνα της προημιτελικής φάσης ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Χάποελ Ιερουσαλήμ, ο αθλητικός Δικαστής του BCL έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις εμπλεκόμενες πλευρές μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το BCL καταδικάζει κάθε είδους βία στα γήπεδα και διαβεβαιώνει ότι η ασφάλεια των φιλάθλων που δίνουν το παρών στους αγώνες της διοργάνωσης αποτελεί την προτεραιότητά μας. Το BCL θα συνεχίσει να δουλεύει με όλους τους συλλόγους για να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και οι σύλλογοι που δεν μπορούν να προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον θα τιμωρηθούν αναλόγως».

ΚΑΕ ΑΕΚ: «Αυτοί οι προβοκάτορες είναι εχθροί της ΑΕΚ»

Aνακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ σήμερα (13/4), την επομένη των σοβαρών επεισοδίων από μερίδα οπαδών της στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ, για το Basketball Champions League.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ χαρακτηρίζει όσους συμμετείχαν στα επεισόδια «προβοκάτορες, ανιστόρητους, άσχετους και κάφρους». «Είναι εχθροί της ΑΕΚ… Θα τους απομονώσουμε. Όσοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΚ,» καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΑΕΚ.

 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«Η ΑΕΚ ΒC εκφράζει τη θλίψη της και τον αποτροπιασμό της για τις εικόνες ντροπής, που δεν μας άφησαν να χαρούμε τη θριαμβευτική νίκη μας επί της Χάποελ. H θηριωδία των χούλιγκανς, οι οποίοι προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στο ΣΠΙΤΙ μας, ξεπέρασε αυτή τη φορά και την πιο αρρωστημένη φαντασία! Οι χούλιγκανς αυτοί δεν προέρχονται από την οικογένεια του οπαδικού κινήματος της ΑΕΚ. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι εκείνοι, που βρέθηκαν στο γήπεδο της Χάποελ και δεν προκάλεσαν το παραμικρό και έδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά σε όλη την αναμέτρηση, όπως συνέβη και σε άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι εκείνοι, που αποδοκίμασαν χθες τους λίγους, που παρεισέφρησαν στο Γήπεδό μας για να προκαλέσουν κακό στην ομάδα μας. 

Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως (Α.Ε.Κ.), επί σειρά ετών αποδεικνύει, ότι δεν διακατέχεται από κανένα αίσθημα αντισημιτισμού, και σέβεται την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει αγωνιστεί κατά της βίας, όπως σέβονται και αγωνίζονται και οι οπαδοί της. Οι προβοκάτορες, που μας έκαναν κακό είναι προφανές, ότι δεν θέλουν την Ομάδα Μπάσκετ της ΑΕΚ ισχυρή, και επιχειρούν να αποδυναμώσουν και απαξιώσουν το «BRAND» – που επαξίως κατέχει στην Ευρώπη- με οιονδήποτε τρόπο κατά την εφετινή περίοδο, και πληγώνουν την Ομάδα μας και τον Οργανισμό για δεύτερη φορά μέσα σε 4 μήνες. Αυτοί οι προβοκάτορες δεν πρόκειται όμως να μας νικήσουν.

Η καταστροφική τους μανία άφησε συντρίμμια σε μία εγκατάσταση, που “μάτωσε” οικονομικά ο ιδιοκτήτης της για να τη “μεταλλάξει” σε Κλειστό Μπάσκετ διεθνών προδιαγραφών, για να την κάνει (σε συνεργασία με την ΕΟΚ ) ΕΔΡΑ της Εθνικής Ομάδας, για να την καταστήσει από τα φαβορί για τη διεκδίκηση του F4 του BCL 2022-2023, εξ ου και η επιτροπή του BCL χθες στο Γήπεδο για ολοήμερη επιθεώρηση/αυτοψία, για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για αξιοποίηση εξωτερικών χώρων, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν ορατά το επόμενο διάστημα. 

Η ζημία από τις καταστροφές; Ανυπολόγιστη!

Διέλυσαν αυτοί οι χούλιγκανς όσα με προσωπικές θυσίες, μεράκι και αγάπη για την ΑΕΚ, προσπαθούμε να κτίσουμε εδώ και καιρό, με ίδια έσοδα, σε εγκαταστάσεις, τις οποίες θαυμάζουν εδώ και 2 χρόνια φίλοι και αντίπαλοι.

Παράλληλα, με τη στάση τους αυτοί οι λίγοι, προκάλεσαν τη φυγή από το γήπεδο αρκετών οικογενειών και φιλήσυχων οπαδών μας, των πραγματικών οπαδών της Ομάδας μας, που με τόσο κόπο παλεύουμε να φέρουμε κοντά μας, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον.

Από τους πραγματικούς οπαδούς της ομάδας μας, ζητούμε για λογαριασμό των προβοκατόρων μία μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ! 

Ειλικρινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ ζητούμε και από τους οπαδούς της Χάποελ για την αναστάτωση, που προκλήθηκε.

Kαι όλα αυτά «εν αναμονή» και της κλήσης μας από τον αθλητικό δικαστή της FIBA. Μετά τη δημοσιοποίηση της όποιας ετυμηγορίας του αθλητικού δικαστή, η ΑΕΚ BC και ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος θ’ αποφασίσουν για την επόμενη ημέρα. 

Eπαναλαμβάνουμε…

Αυτοί οι προβοκάτορες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ!

Είναι ανιστόρητοι… Είναι άσχετοι… Είναι κάφροι… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ!

Είναι εχθροί της ΑΕΚ…

Θα τους απομονώσουμε. Όσοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΚ!».