ΕΣΠΑΣΕ «ΚΑΡΔΙΕΣ» Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΝΙΚΗΤΕΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΚΕΙΩΝ
1η ΘΕΣΗ: 16ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
2η ΘΕΣΗ: 8ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
3η ΘΕΣΗ: 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Λαγκαδά
3η ΘΕΣΗ: ΓΕΛ Εξαπλάτανου «Μενέλαος Λουντέμης»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ
1η ΘΕΣΗ: Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη
2η ΘΕΣΗ: 5ο Σερρών
3η ΘΕΣΗ: Χορτιάτη
3η ΘΕΣΗ: Νέου Μαρμαρά

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
1η ΘΕΣΗ: 20ο Ευόσμου
1η ΘΕΣΗ: Νέων Βρασνών
3η ΘΕΣΗ: 3ο Πειραματικό Ευόσμου
3η ΘΕΣΗ: 14ο Σταυρούπολης

Με την συμμετοχή 81 Σχολείων και την παρουσία περισσότερων από 300 μαθητών/μαθητριών όλων των βαθμίδων Γενικής Εκπαίδευσης, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Μουσικών Γυμνάσιων-Λυκείων, Καλλιτεχνικών Γυμνάσιων-Λυκείων, Αθλητικών και Εκκλησιαστικών Σχολείων, από πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και Νήσων του Βορείου Αιγαίου, ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη με απόλυτη επιτυχία, ο 2ος Μαθητικός διαγωνισμός «KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2023 – στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)» ο οποίος αποτελεί ΚΑΙ παγκόσμια πρωτοτυπία.
Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (την 7η Απριλίου) και την ημέρα ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και οργανώνεται από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ», σε συνεργασία και έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και με την εθελοντική συμμετοχή 100+ πιστοποιημένων εκπαιδευτών μας.
Από το πρωί του Σαββάτου 01.04.2023 μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 02.04.2023 κατέκλυσαν τους χώρους του Πλανητάριου – Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, τα διαγωνιζόμενα μαθητικά σχήματα πλημμυρίζοντας με ενθουσιασμό, χαρά, επευφημίες, συνθήματα, χειροκροτήματα και χαρούμενες φωνές όλον τον διαγωνιστικό χώρο, ο οποίος είχε προετοιμασθεί κατάλληλα από τους οργανωτές.
Η αξιολόγηση των μαθητών/-τριων έγινε με σύγχρονη, επιστημονική μεθοδολογία, σε κατάλληλα εκπαιδευτικά υπερσύγχρονα προπλάσματα συνδεδεμένα με ειδικό λογισμικό που παρέχει ακριβή ποσοστιαίο δείκτη αξιολόγησης (%).
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλος ο νέος – υπερσύγχρονος εξοπλισμός, αποτελεί χορηγία του Υπουργείου Οικονομικών (και αμέσως μετά την ικανοποίηση του αιτήματος του KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ για μείωση του ΦΠΑ στους ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ από το 24% στο 6% και την έγκριση της παράτασης του).
Συνολικά διατέθηκαν ως τρόπαια ΝΙΚΗΣ εβδομήντα πέντε (75) δωρεάν πιστοποιημένα σεμινάρια για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS | ERC), και 4 αντί για 3 Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (AEDs) μετά την συνεχή ισοπαλία των Δημοτικών σχολείων.
Με τα χέρια κόκκινα από τα πολλά χειροκροτήματα και με φωνή διακοπτόμενη λόγω της μεγάλης κι έκδηλης συγκίνησης του, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES- ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ κ. Αναστάσης Στεφανάκης αφού ευχαρίστησε «από καρδιάς» όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, τις αρχές της πόλης, τους χορηγούς – υποστηρικτές με πρώτο την διοίκηση του ΝΟΗΣΙΣ και την Περιφερειακή Εκπαίδευση Κεν. Μακεδονίας, συνεχάρη τους νικητές των διαγωνισμών, και μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Αυτά τα παιδιά είναι ο καθρέπτης της Κοινωνίας των Πολιτών που θέλει και μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα, να την κάνει μια χώρα πιο αλληλέγγυα, πιο ευαίσθητη και κυρίως ασφαλέστερη για τα επόμενα 70 χρόνια. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να θεσμοθετηθεί από την Πολιτεία το ΜΑΘΗΜΑ της ΚΑΡΠΑ και των Πρώτων Βοηθειών ως ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και να τοποθετηθεί ένας ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ σε κάθε σχολείο.
Ας ακολουθήσουμε τον δρόμο που μας δείχνουν τα ΠΑΙΔΙΑ και οι ΕΦΗΒΟΙ μαθητές, ας μάθουμε όλοι ΚΑΡΠΑ, είναι απλό και εύκολο, αρκεί να υπάρχει θέληση, αγάπη και διάθεση. Τις δύο αυτές ημέρες καμαρώσαμε την νέα γενιά που έρχεται και πήραμε ζωντάνια, χαρά και δύναμη μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό μας.
Ο αγώνας όλων μας συνεχίζεται και μέσα και έξω από τα σχολεία και αυτός ο καθημερινός και πολυμέτωπος αγώνας μας χρειάζεται όλους εκπαιδευμένους και στην πρώτη γραμμή για την διάσωση κάθε ζωής που θα κινδυνεύσει δίπλα μας. Είναι εύκολο, είναι απλό, δείτε τα παιδιά, μάθετε από τα παιδιά!»
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος Μακεδονίας Θράκης και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι συγκλονιστικό αυτό που ξεκίνησε από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής και εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, μαθητές και μαθήτριες γίνονται δάσκαλοι ζωής. Αυτά τα παιδιά αποτελούν υπόδειγμα εθελοντισμού και παράδειγμα μίμησης. Συνηθίζουμε να λέμε ότι τα παιδιά είναι η ελπίδα για το αύριο. Αυτά τα παιδιά όμως επειδή γνωρίζουν ΚΑΡΠΑ, είναι ελπίδα και για το σήμερα. Και η ελπίδα αυτή θα μεγαλώνει όσο τα παιδιά αυτά ακολουθώντας το ένα – το παράδειγμα του άλλου – θα αυξάνονται και θα διδάσκουν τους γύρω τους. Και αυτό ήδη αποδεικνύεται στην πράξη με τους 28 διασωθέντες από αυτά τα παιδιά μέχρι σήμερα.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απλώνεται ήδη σε όλη τη χώρα. Ολοένα περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν σε αυτό.Δημιουργείται μια νέα κατάσταση. Είναι σπουδαίο είναι συγκινητικό, παιδιά να μπορούν να επαναφέρουν στη ζωή έναν συνάνθρωπό τους και να γίνονται δάσκαλοι. Η προσπάθεια που γίνεται είναι αξιέπαινη και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους, και κυρίως στον ιδρυτή και πρόεδρο του οργανισμού κ. Αναστάση Στεφανάκη. Είναι σπουδαίο το έργο σας, είναι συγκινητικά τα αποτελέσματα, πολλά συγχαρητήρια από τη καρδιά μας.
Συνεχίστε – Στηρίζουμε το έργο σας – Είμαστε μαζί σας σε ότι χρειασθείτε».
Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρική Μακεδονίας κ. Μελίνα Δερμετζοπούλου, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα με έκδηλη χαρά και ζωντάνια απευθυνόμενη στα παιδιά τόνισε ότι: «η ΠΚΜ στηρίζει και θα στηρίζει το σημαντικό έργο που επιτελεί η ανθρωπιστική οργάνωση ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ γιατί το αύριο είναι στα χέρια σας και έχουμε καθήκον όλοι εμείς από όποια θέση ευθύνης κι αν βρισκόμαστε, να σας στηρίζουμε τις προσπάθειες σας για να κάνετε την Ελλάδα μας, πιο ανθρώπινη και πιο ασφαλή για όλους. Άλλωστε το μήνυμα που στέλνετε κάθε χρόνο είναι σαφές και κατανοητό απ’ όλους, γιατί μας αφορά όλους και αυτό είναι η διάσωση της ζωής που κινδυνεύει. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια και πρώτα απ όλους στον Ιδρυτή και πρόεδρο σας που πρώτος αυτός πίστεψε σε σας στην σωτήρια δύναμη των χεριών σας και στην άδολη θέληση της καρδιάς σας».
Η Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Αναστασία Χαλκιά, με ανάμικτα συναισθήματα χαράς συγκίνησης, εντοπιότητας και περηφάνιας μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «…όλη αυτή η μεγάλη και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα ανθρωπιστική πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον Δήμο Κασσάνδρας, καθιστώντας τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή πρώτο σημείο ανθρωπιστικής αναφοράς και παιδικής κοινωνικής Αλληλεγγύης για όλη τη Ελλάδα. Στη συνέχεια η Δήμαρχος αναφέρθηκε στον αγώνα του συντοπίτη της ιδρυτή και προέδρου του KSL και του εξέφρασε δημοσίως για άλλη μια φορά την εγκάρδια στήριξη του Δήμου Κασσάνδρας στο κορυφαίο έργο του που αλλάζει την Ελλάδα γιατί μεταλαμπαδεύει τα πιο ανθρωπιστικά μηνύματα στα παιδιά – στους αυριανούς Έλληνες πολίτες».
Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Μπάτζιος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΙΣΘ κ. Νικόλαο Νίτσα μεταξύ άλλων, είπε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος παιδιά – που βρίσκομαι μαζί σας – και δεν σας κρύβω ότι με χαρά αποδεχτήκαμε και όλοι στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης την πρόσκληση σας και σήμερα σας μεταφέρω τα εγκάρδια συγχαρητήρια όλων των γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου και τις θερμότερες ευχές του Διοικητικού μας Συμβουλίου για ό,τι μαθαίνετε και για ό,τι προσφέρετε στην κοινωνία των πολιτών από την μαθητική σας ηλικία και αυτό είναι παιδιά – και να το θυμάστε – είναι το σημαντικότερο μάθημα ζωής, είναι η πιο άμεση η πιο σωτήρια βοήθεια στον συνάνθρωπο μας, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και να τον αναλάβουμε εμείς οι γιατροί. Κάποιοι από σας – θα γίνουν γιατροί, κάποιοι θα γίνουν καρδιολόγοι και κάποιοι άλλοι θα πάρουν και την δική μου ειδικότητα θα γίνουν ΩΡΛ και τότε θα διαπιστώσετε για μία ακόμη φορά πόσο σημαντική και σωτήρια είναι αυτή η εκπαίδευση σας όχι μόνον για τα καρδιολογικά προβλήματα, αλλά και για τον πνιγμό είτε στο νερό στη θάλασσα είτε στο κολυμβητήριο, είτε από ξένο σώμα τρώγοντας ή καταπίνοντάς κάτι, γι’ αυτό όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι θα είμαστε και τυχεροί μέσα στην ατυχία μας εάν όταν πάθουμε κάτι βρεθεί κάποιος από σας δίπλα μας – εκείνα τα πρώτα και καθοριστικά – για την ζωή μας – λεπτά. Συγχαίρω εκ μέρους όλου του ΙΣΘ τον Πρόεδρο σας και συνάδελφο μας στο χώρο της υγείας – Αναστάση Στεφανάκη – που πίστεψε στη δύναμη σας και σας δίδαξε το πιο σημαντικό πράγμα τη ζωή που είναι η διάσωση της ζωής».

Ο Διευθυντής της Β/θμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Ρουμπίδης αφού συνεχάρει τους πρωταγωνιστές του διαγωνισμού – τα παιδιά – και επαίνεσε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, ανακοίνωσε δημοσίως ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση εργασίας και συνεργασίας, με τον ιδρυτή και πρόεδρο του οργανισμού κ. Αναστάση Στεφανάκη, για τον σχεδιασμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων, γιατί
όπως είπε αυτός ο αγώνας δρόμου, που ξεκίνησαν τα παιδιά πρέπει να έχει συνέχεια, μας αφορά όλους, γιατί αφορά το σημαντικότερο κεφάλαιο στη ζωή που είναι η ίδια η ζωή.

Συγκινημένος από τις επιδόσεις, την εκπαίδευση και τις ικανότητες των παιδιών δήλωσε και ο κ. Ακριβός Κακαπέγκας Γενικός Γραμματέα του ΔΣ του Πλανητάριου – Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, ο οποίος ανακοίνωσε δημοσίως την φιλοξενία των δράσεων του Ανθρωπιστικού Οργανισμού ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά παρόμοιος διαγωνισμός δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ μέχρι τώρα και η συνέχεια του, είναι ευθύνη και καθήκον όλων μας. Αυτή η προσπάθεια πρέπει και να συνεχισθεί και να υποστηριχτεί απ’ όλους με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.
Σε χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Μπαχαράκης μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «η συνεργασία της ΠΔΕ με τα ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ αριθμεί πολλά χρόνια με πολλές επιτυχημένες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και μαθητών αλλά και άλλων συναφών δράσεων. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης όλων όσων ονειρεύονται έναν καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τα σχολεία μας».
Ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ κ. Αθανάσιος Κοντονικολάου, τόνισε τη σημασία της χρήσης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και τη διάσωση μιας ζωής και πως το ΝΟΗΣΙΣ θα είναι πάντα ανοιχτό για αντίστοιχες δράσεις του KIDS SAVE LIVES, αναλαμβάνοντας την βράβευση των νικητών του διαγωνισμού Λυκείων.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνεχάρη όλους τους εθελοντές του KSL και τους αθλητές του καινοτόμου διαγωνισμού, ενώ στη συνέχεια βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού Γυμνασίων,
ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής καρδιολόγος κ. Παναγιώτης Τσιαλούκης, αναφέροντας πως είναι πολύ σημαντικό που τα ΠΑΙΔΙΑ και οι έφηβοι γνωρίζουν πλέον πως να σώσουν μια ζωή, έτσι ώστε να φτάσουν σε αυτόν ζωντανά τα θύματα ενός καρδιακού επεισοδίου,
ο Ιατρός κ. Χάρης Ευταξίας, τονίζοντας πως οι Πρώτοι Παρευρισκόμενοι σε ένα επείγον περιστατικό πρέπει να γνωρίζουν Πρώτες Βοήθειες και πως η καλύτερη και πιο έξυπνη επένδυση είναι η εκπαίδευση ΠΑΙΔΙΩΝ στα ελληνικά σχολεία,
ο αγαπημένος Youtuber – Gamer – Οδοντίατρος Panos Dent (Πάνος Ευταξίας), ο οποίος ενέπνευσε για ακόμη μία φορά τους μαθητές/-τριες Δημοτικών σχολείων, αναφέροντας πως και ο ίδιος πριν καν εκπαιδευτεί στις Πρώτες Βοήθειες έτυχε να είναι παρών σε περιστατικό καρδιακής ανακοπής και πως θα ήθελε να ήταν τόσο καλά εκπαιδευμένος όπως οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό,
ο ιδρυτής του διεθνώς βραβευμένου ανθρωπιστικού προγράμματος A BALL FOR ALL κ. Ηλίας Μάστορας, ο οποίος τόνισε πως σε συνεργασία με το KIDS SAVE LIVES μπορούμε να εκπαιδεύσουμε στις Πρώτες Βοήθειες ΠΑΙΔΙΑ με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο,
η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ζωγράφου, η οποία έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά του διαγωνισμού, αναφέροντας με συγκίνηση πως είναι σύζυγος και μητέρα ιδρυτικών μελών του οργανισμού,
ο αγαπημένος Αναστάσης Σαμαράς, ιδρυτικό μέλος του KSL, Ταμίας και μέλος του ΔΣ, υπεύθυνος των πιστοποιημένων σεμιναρίων, ζήτησε από τους επίσημους προσκεκλημένους την θεσμοθέτηση του μαθήματος πρώτων Βοηθειών στα σχολεία και την υποχρεωτική τοποθέτηση απινιδωτών και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους,
ο κ. Θεόδουλος Ταπανίδης Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/Θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως είναι κι ο ίδιος θύμα καρδιακής ανακοπής, που στόχο έχει να τοποθετήσει μαζικά απινιδωτές στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης (ήδη σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκαν οι πρώτοι δέκα (10) απινιδωτές σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου),
και τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ κ. Μπεζεργιάννη Στυλιανή, η Αντιδήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κ. Ελένη Γιαννακούδη, η Συμέλα Κυριακίδου Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής, η Χρύσα Πρασσά Εκπρόσωπος της ΠΕΚΜ, ο συνεργάτης της εταιρείας GEP κ. Παύλος Λαζαρίδης, η σκηνοθέτης και ηθοποιός κ. Βαρβάρα Δουμανίδου, η Ιατρός κ. Ιωάννα Χαλεπλή
και ο κ. Χάρης Τσακίρης, εκπρόσωπος της εταιρίας «Βασίλειος & Ιωάννης Ματζιάρης», ο οποίος δώρισε τους τρεις (3) Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές τύπου LIFEPAK CR2 στα σχολεία που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ
Κατά την τελετή έναρξης δόθηκαν ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από την καρδιά των εθελοντών, σε ανθρώπους και φορείς που στήριξαν τον οργανισμό και τον διαγωνισμό:
• Στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα, για την χορηγία εξοπλισμού εκπαίδευσης, διάσωσης και προστασίας από την πανδημία COVID-19, στις 13 περιφέρειες της Χώρας
• Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεν. Μακεδονίας για την Έγκριση του μαθητικού διαγωνισμού και τη Συνεργασία (Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής κ. Θωμάς Μπαχαράκης, Διοικητικός Υπάλληλος κ. Κώστας Ηλιάδης & Εκπαιδευτικός κ. Χρύσα Πρασσά)
• Στη Διοίκηση του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ η οποία ενέκρινε την φιλοξενία του μαθητικού διαγωνισμού (Πρόεδρος κ. Μπεζεργιάννη Στυλιανή, Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Βλαχογιάννης, Γεν. Διευθυντής κ. Αθανάσιος Κοντονικολάου, Γεν. Γραμματέας κ. Ακριβός Κακαπέγκας)
• Στην εταιρεία Β. Ι. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Α.Ε., στηρίζοντας την προσπάθεια του KSL αποφάσισε να δωρίσει τρεις απινιδωτές LIFEPAK CR2, συμβάλλοντας στο να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές (Χάρης Τσακίρης)!
• Στους επιχειρηματίες Πευκοχωρίου Χαλκιδικής κ. Γιώργος Βιτάσκος & ο κ. Ευάγγελος Βιτάσκος (FIKI Beach bar – MENTA Bar), οι οποίοι ανέλαβαν εξολοκλήρου την δωρεά ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ και την ΕΝΔΥΣΗ των αθλητών/-τριών του διαγωνισμού
• Στον κ. Δημήτριο Παπαρούλια ιδιοκτήτη του Βιβλιοπωλείου SCRABBLE (Κασσάνδρεια Χαλκιδικής) ο οποίος δώρισε όλο τον εξοπλισμό της γραμματειακής υποστήριξης & τις εκτυπώσεις (Βεβαιώσεις, Βραβεία, posters, ευχαριστήρια κ.α.)
• Στην εταιρεία GEP – Παροχή υπηρεσιών Yγείας και Aσφάλειας της Eργασίας στην Ελλάδα, η οποία δώρισε πολύτιμο εξοπλισμό στο KSL (Βάλια Τσοπόκη, Ηρώ Φακή, Μάρα Γεωργοπούλου, Παύλος Λαζαρίδης)
• Στον Κοινωνικό Σύλλογο ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ και τους εθελοντές του ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ, οι οποίοι δώρισαν πολύτιμο εξοπλισμό, μέσω της θεατρικής παράστασης ΤΟ ΠΑΝ
• Στα Ζαχαροπλαστεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ και τους ιδιοκτήτες του οι οποίοι δώρισαν το catering αθλητών – εθελοντών (Χρήστος Παπασωτηρίου, Άκης Παπασωτηρίου, Θάνος Παπασωτηρίου)
• Στην Graphic Designer κ. Γεωργία Ιωσηφίδου, η οποία ανέλαβε εθελοντικά όλα τα δημιουργικά (σχεδιάση μεταλλίων, Tshirts, logos, βεβαιώσεις, βραβεία,
προσκλήσεις κ.α.)
• Στην πολυβραβευμένη δημοσιογράφο & Υπευθύνη Γραφείου Τύπου του KSL Νίκη Στρατηλάτη, για τις διεκδικήσεις και τις διοργανώσεις που κάνουμε μαζί τα τελευταία χρόνια
• Στον κ. Σπύρο Ιωσηφίδη που δημιούργησε τα μετάλλια, ο οποίος αποφάσισε να δωρίσει στα σχολεία έξτρα μετάλλια για τους αναπληρωματικούς!

ΑΡΙΣΤΕΙΑ
Κατά την τελετή έναρξης, απονεμήθηκαν ΑΡΙΣΤΕΙΑ ως ύψιστη επιβράβευση εθελοντισμού, υποδειγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης & παραδειγματικής γνώσης, τόλμης και διάδοσης των σωτήριων στόχων του ανθρωπιστικού έργου του KIDS SAVE LIVES στους εθελοντές εκπαιδευτές:
• Ιωάννα Ευθυμίου
• Χριστίνα Βλαχοπούλου
• Άγγελος Νεοκάζης
• Θεμελής Ιερισσιώτης
• Αναστάσης Σαμαράς
• Σεβαστιάνα Ετμεκτσόγλου
• Θεόδωρος Καλύβας
• Κατερίνα Κακάνη
• Ομάδα iSAVElives
• Νίκος Καρατζάς (απεβίωσε, εθελοντής του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής)
• Βασιλική Φλούδα (απεβίωσε, η «μαμά» των εθελοντών Ηπείρου)
.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μικροί αλλά πολύ δυναμικοί και στις δεξιότητες και στους χρόνους και στα αποτελέσματά τους αποδείχθηκαν όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες. Αυτό όμως που σφράγισε τον διαγωνισμό, ήταν ο τελικός των δημοτικών σχολείων.
Στην κυριολεξία έσπασαν καρδιές, κέρδισαν την παράσταση και έκλεψαν τις εντυπώσεις οι μικρότεροι διασώστες ήρωες μας, οι μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων οι οποίοι μέχρι τέλους παρέμεναν ισόπαλοι, πρωτοφανές γεγονός το οποίο συγκίνησε τον προπονητή σκάκι, iδρυτή του πολυβραβευμένου διεθνούς ανθρωπιστικού προγράμματος A BALL FOR ALL και στενό συνεργάτη του ΚSL κ. Ηλία Μάστορα ο οποίος προσέφερε ακόμη έναν απινιδωτή δώρο!!!
Αρχικά είχε προγραμματισθεί να δοθεί ως έπαθλο ένας απινιδωτης στην νικητήρια ομάδα των λυκείων, ένας στην νικητήρια ομάδα των γυμνασίων κι ένας στην νικητήρια ομάδα των δημοτικών από την εταιρεία Β. & Ι. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ, αλλά επειδή τα δημοτικά παρ’ όλες τις επαναληπτικές συνέχιζαν να ισοβαθμούν, συγκίνησαν τον Ηλία….
που ήταν παρών στο διαγωνισμό και χάρισε ακόμη έναν απινιδωτή για να μην στεναχωρηθεί καμία μαθητική ομάδα. Αυτή η επιπλέον χορηγία του Ηλία συγκίνησε όλους τους παρισταμένους, ικανοποίησε και καταχειροκροτήθηκε από τα παιδιά και πέρασε ως μέγιστη πράξη αλτρουισμού, προσφοράς και ανθρωπισμού στην ιστορία του KIDS SAVE LIVES- ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ.
Τα δημοτικά σχολεία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, ήταν το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και το Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών, οι διαγωνιστικές ομάδες των οποίων κέρδισαν από έναν απινιδωτή για το σχολείο τους.
Αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποτίμησης των αποτελεσμάτων, τα οποία, θα υποστούν την κατάλληλη στατιστική επεξεργασία ανά εκπαιδευτική βαθμίδα και ακολούθως θα κοινοποιηθούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρική Μακεδονίας. Συγχρόνως, θα ανακοινωθούν ανωνυμοποιημένα μέσω δημοσίευσης σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε σχετικά επιστημονικά συνέδρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ», συνέβαλε σημαντικά στο να τοποθετηθούν εκατοντάδες Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές σε πολλά σχολεία της χώρας καθιστώντας την λειτουργία του σχολείου, πυρήνα αλληλεγγύης και σημείο αναφοράς στην παροχή πρώτων βοηθειών στην τοπική κοινωνία, κατά το
πρότυπο του «ανοικτού σχολείου».
Για τη συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό δεν απαιτήθηκε καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση ή των σχολείων. Τα μπλουζάκια που φορούσαν οι συμμετέχοντες, τα μετάλλια, τα έπαθλα νικητών και το ελαφρύ γεύμα για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους ήταν εντελώς δωρεάν.
Όλοι οι διαγωνιζόμενοι μαθητές/-τριες έλαβαν ένα αναμνηστικό κιτ, το οποίο περιλάμβανε ένα κοντομάνικο κόκκινο μπλουζάκι με το λογότυπο του Οργανισμού, και με τα απαραίτητα αναγραφόμενα στοιχεία του Μαθητικού Διαγωνισμού, τη Βεβαίωση Συμμετοχής τους και ένα χρυσό μετάλλιο.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ | ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Αναστάσης Στεφανάκης – Πρόεδρος Ελληνικού Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, Επιστημονικά Υπεύθυνος Προγράμματος Εκπαίδευσης KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Ε.Π.Φ. – Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου Ε.Κ.Α.Β. Χαλκιδικής, Course Organizer ERC anastasis@kidssavelives.gr | https://kidssavelives.gr | 6980952006

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:
Νίκη Στρατηλάτη – Δημοσιογράφος και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου – Ελληνικού Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές – 6977877698 και
Αναστάσης Στεφανάκης – Πρόεδρος Ελληνικού Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές,
Και η 16χρονη Μαρία Λαζαρίδου – Πρωταθλήτρια των Δημοτικών Σχολείων Ελλάδας του KIDS SAVE LIVES CHAMPONSHIP 2019

…. Και του χρόνου!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ KSL CHAMPIONSHIP 2023

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ KIDS SAVE LIVES

ΑΡΧΙΚΗ

Το διαβάσαμε ΕΔΩ