Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του πρώην Δήμαρχου Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, σε ηλικία 76 ετών .

Πέντε χρόνια χωρίς τον Ταξιάρχη Παπαντώνη.

Σάββατο 14 Απριλίου 2018 έφυγε από κοντά μας ο αείμνηστος Δήμαρχος Μοσχάτου Ταξιάρχης Παπαντώνης, σε ηλικία 76 ετών.

Το Μοσχάτο συνέδεσε την ευημερία του και την ανάπτυξή του με το όνομα και τη δράση του αείμνηστου.

Ο Ταξιάρχης Παπαντώνης από το 1945 ήταν κάτοικος Μοσχάτου, αγωνιστής με ισχυρή άποψη και προσωπικότητα που ξεπερνούσε τα όρια του Δήμου μας.

 Το 1986 εκλέγεται Δήμαρχος και για συνεχόμενα 24 χρόνια παραμένει στη θέση του Δημάρχου. To 2010 αποχωρεί αφήνοντας σημαντικό έργο, επί Δημαρχίας του το Μοσχάτο γίνεται παντού γνωστό.

Ταξιάρχης Παπαντώνης: Βράβευση από την Κοινωνική Μερίμνα Μοσχάτου.

Ο Ταξιάρχης Παπαντώνης, γιατρός καρδιολόγος στο επάγγελμα ήταν πολιτικός φίλος του τότε υπουργού υγείας Γιώργου Γεννηματά, διορισμένος διοικητής στο κρατικό νοσοκομείο Νικαίας και πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου.
Στις εκλογές του 1986 σχημάτισε δική του παράταξη αποψιλώνοντας κυριολεκτικά τον δήμαρχο Ανδρέα Παπαδημητρίου, από τα πιο ενεργά πολιτικά στελέχη του. Μπήκε στο δεύτερο γύρο των εκλογών με αντίπαλο συνδυασμό της Καίτης Ράλλη Καπίκου που εκπροσωπούσε την Νέα Δημοκρατία και αφού είχε εκτοπίσει στην τρίτη θέση την παράταξη του δημάρχου Ανδρέα Παπαδημητρίου για μερικές δεκάδες ψηφοδέλτια. Τη δεύτερη Κυριακή, ο Ταξιάρχης Παπαντώνης εξελέγη δήμαρχος Μοσχάτου και έκτοτε εκλέγονταν χωρίς διακοπή.Το διαβάσαμε ΕΔΩ