Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής αποτελεί την κορύφωση του Θείου Δράματος με την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης όπου ο ιερέας κατεβάζει τον Εσταυρωμένο από τον Σταυρό και τον τυλίγει σε καθαρό σεντόνι ενώ από αργά το βράδυ έχει ετοιμαστεί ο Ιερός Επιτάφιος έτσι ώστε να τοποθετηθεί το Άγιο Σώμα του Κυρίου και το βράδυ οι πιστοί παρακολουθούν με κατάνυξη τον όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου και την Ακολουθία του Επιταφίου και ψάλλονται τα Εγκώμια σε τρεις στάσεις: Ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ α’ στάση, Ἄξιόν ἐστί β’ στάση, και Αἱ γενεαὶ πᾶσαι γ’ στάση μετά τα οποία και πραγματοποιείται η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της πόλης.

Σήμερα Μ. Παρασκευή 14/4/23 έγινε η Αποκαθήλωση στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στο ΜΟΣΧΑΤΟ παρουσία του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου καθώς και πλήθος κόσμου που βρέθηκαν εκεί από νωρίς το πρωί.

Επίσης μετά το πέρας της Αποκαθήλωσης έγινε η καθιερωμένη περιφορά Επιταφίου του Αγίου Παντελεήμονα από τον Άγιο Κωνσταντίνο Μοσχάτου προς το Εκκλησάκι του Άγιου Παντελεήμονα στην οδό Μακρυγιάννη!

Το άρθρο Μ. Παρασκευή η Αποκαθήλωση στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Μοσχάτου (εικόνες- video) εμφανίστηκε πρώτα στο Το Μοσχάτο Μου.



Το διαβάσαμε ΕΔΩ