Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023, 17:08

Η FIBA έθεσε και εκτός Ευρωμπάσκετ 2025 τις Ρωσία και Λευκορωσία

Μετά τον αποκλεισμό των εθνικών ομάδων μπάσκετ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τα προκριματικά τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, η FIBA απέκλεισε τις δύο εθνικές ομάδες και από τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2025.

Ως εκ τούτου, ούτε στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2025 θα συμμετέχουν η Ρωσία και η Λευκορωσία, μία απόφαση από πλευράς Εκτελεστικής Επιτροπής της FIBA λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και τον πόλεμο που συνεχίζεται έως σήμερα.

Το Ευρωμπάσκετ του 2025 θα συνδιοργανωθεί από τις Λετονία, Κύπρο, Φινλανδία και Πολωνία.

Η ανακοίνωση της FIBA Europe αναφέρει:

«Με αυτήν την επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA Europe αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέψει την εγγραφή της εθνικής ομάδας ανδρών της Λευκορωσίας και της Ρωσίας στα Προκριματικά του FIBA EuroBasket 2025, με τον Τρίτο Γύρο να έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Ιούλιο-Αύγουστο 2023.

Μετά τη σύσταση που εξέδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (“Ομάδες αθλητών με ρωσικό και Λευκορωσικό διαβατήριο δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη”), η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να μην επιτρέψει την εγγραφή της εθνικής ομάδας ανδρών της Ρωσίας στο Ολυμπιακό Προκριματικό της FIBA. -Προκριματικά Τουρνουά 2023 (FIBA Pre-OQTS)».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023, 17:09