Την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, κα Χρύσα Σοφιανού, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν όλα τα έργα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που εξελίσσονται στο Δήμο Ιεράπετρας, όπως το Φρούριο του Καλέ, η λειτουργία της οικίας του Ναπολέοντα, το αρχαίο θέατρο, οι αρχαιολογικές ανασκαφές κ.α. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάδειξη του πλούτου των αρχαιολογικών ευρημάτων του Δήμου Ιεράπετρας και συναποφασίστηκε η διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Ας μιλήσουμε για την Αρχαιολογική Συλλογή της Ιεράπετρας…» την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 11:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες στον τομέα της αρχαιολογίας οι οποίοι θα αναφερθούν στα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών σε όλον τον Δήμο της Ιεράπετρας, όπως στη νήσο Χρυσή, στο Καβούσι, στον Μύρτο κ.α.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Τα τελευταία χρόνια από τις ανασκαφικές έρευνες που πραγματοποιούνται στον Δήμο της Ιεράπετρας ήρθαν στο φως εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε στο Πρόγραμμά μας την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού μας αποθέματος. Παράλληλα, θεωρούμε ότι πρέπει να αναδειχτούν και τα αποτελέσματα του μεγάλου όγκου δουλειάς της αρχαιολογίας.
Στο πλαίσιο αυτό, καλώ όλους τους πολίτες να παρευρεθούν και να μας τιμήσουν με την παρουσία τους στην ημερίδα με θέμα την Αρχαιολογική Συλλογή της Ιεράπετρας, καθώς και στην ξενάγηση που θα ακολουθήσει μετά το πέρας των ομιλιών στο κτίριο όπου στεγάζεται η Αρχαιολογική Συλλογή. Είναι μία σημαντική ευκαιρία για όλους εμάς που ενδιαφερόμαστε για τα αρχαία μνημεία της Ιεράπετρας να ενημερωθούμε λεπτομερώς από τους κατεξοχήν γνώστες του αντικειμένου, την οποία δεν θα πρέπει να χάσουμε».

Το διαβάσαμε ΕΔΩ