Τo Σάββατο 6 Αυγούστου 2023 το Μοσχάτο γιόρτασε με Λαμπρότητα την γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και ο Ιερός Ναός του Μοσχάτου είχε την τιμητική του.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις του  Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως Μοσχάτου συμμετείχε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ανδρέας Ευθυμίου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Θεοφιλέστατο Επισκόπο Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιο να χοροστατούν στις ακολουθίες. Πιο συγκεκριμένα παρέστη στον μεθεόρτιο εσπερινό που τελέστηκε το Σάββατο 5/8 και στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος την Κυριακή 6/8.

Ο κ. Ευθυμίου με αναρτήσεις του δήλωσε σχετικά: 
Σαββάτο 5/8: Από τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μοσχάτο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, του Eπισκόπου, κ. Κωνστάντιου και παρουσία πλήθους ιερέων και πιστών.

Στον εσπερινό παρευρέθηκαν μαζί μας ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη και υπ. Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο εκπρόσωπος του υπ. Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Σγουρού, κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος ,ο συμπολίτης μας και υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Ναυπλιώτης, καθώς δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της πόλης μας.

Χρόνια πολλά στην πόλη μας, στον Σωτήρη, στην Σωτηρία και στις Μορφούλες.

Κυριακή 6/8: Σε κλίμα κατάνυξης αλλά και μεγάλης λαμπρότητας, με συμμετοχή μεγάλου πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους δρόμους του Μοσχάτου.

Χρόνια πολλά, με υγεία σε όλες και όλους!

Σχετικά άρθρα
Mε Λαμπρότητα γιόρτασαν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Μοσχάτο (εικόνες- Βίντεο)

Στο Μοσχάτο για την γιορτή της Μεταμορφώσεως ο Ιερώνυμος (εικόνες)



Το διαβάσαμε ΕΔΩ