Με ευλάβεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Ταύρο η Ιερά πανήγυρη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλυτου και συγκεκριμένα στο Παρεκκλήσιο του Ναού.

Ταύρος 26/10/2023

Με μεγαλοπρέπεια και συμμετοχή πιστών τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ταύρου, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο κάτω από τον κυρίως ναό και φυλάσσονται εκεί τα ιερά λείψανα των Αγίων Δημητρίου και Νέστορος.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καμπίτσης.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καμπίτσης, ευχαρίστησε όλους τους ενορίτες και όλους τους εορτάζοντες.

Ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Δημήτριος να πρεσβεύει στον Πανάγαθο Θεό και να μας δίνει δύναμη, σήμερα εν έτει 2023, να πιστεύουμε στον Χριστό ουσιαστικά και όχι επιδερμικά.

Η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Δημητρίου, η οποία μεταφέρθηκε από το χωριό Μπαξέκιο της επαρχίας Δέρκων της Κωνσταντινούπολης, κατά την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής το 1922 και φυλάσσεται σε ξυλόγλυπτο εικονοστάσιο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ταύρου! 

Το άρθρο Η πανήγυρη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στον Ταύρο (εικόνες) εμφανίστηκε πρώτα στο Το Μοσχάτο Μου.



Το διαβάσαμε ΕΔΩ