Το Taste Atlas συστήνεται ως “εγκυκλοπαίδεια των γεύσεων”. Διαθέτει καταλόγους με περισσότερα από 10.000 φαγητά και ποτά, αναδεικνύοντας τα πιο δημοφιλή κάθε κατηγορίας. Τη φετινή χρονιά, μεταξύ των 100 καλύτερων τυριών του κόσμου συγκαταλέγεται και η Μεσσηνιακή σφέλα!

Σε αυτήν των τυριών που παρασκευάζονται από παστεριωμένο γάλα αγελάδας ή μείξη πρόβιου και κατσικίσιου γάλακτος, η Ελλάδα έχει συνολικά 19 παρουσίες στα 100 καλύτερα.

Συνολικά, “εξετάστηκαν” 23.863 τυριά από τα 35.895 που πρότειναν χρήστες της ιστοσελίδας, οι οποίοι ψήφισαν και τα καλύτερα.

Ας δούμε πού βρέθηκαν οι ελληνικές συμμετοχές, μεταξύ των 100 καλύτερων τυριών του κόσμου.
Στο Νο96 εμφανίζεται το ανθόγαλο από τα Χανιά,
στο Νο81 η ξινομυζήθρα Κρήτης,
στο Νο68 η γραβιέρα Αγράφων,
στο Νο67 η σφέλα Μεσσηνίας,
στο Νο65 ο μπάτζος Θεσσαλίας,
στο Νο61 το Σαν Μιχάλης της Σύρου,
στο Νο59 το λαδοτύρι Μυτιλίνης,
στο Νο53 το μανούρι Θεσσαλίας,
στο Νο45 το αρσενικό Νάξου,
στο Νο44 το κρασοτύρι της Κω,
στο Νο42 το καλαθάκι Λήμνου,
στο Νο32 το ανθότυρο,
στο Νο31 το μαστέλο Χίου,
στο Νο30 το μετσοβόνε του Μετσόβου,
στο Νο22 το μελίχλωρο της Λήμνου,
στο Νο16 η γραβιέρα Κρήτης,
στο Νο14 η κεφαλογραβιέρα της Ηπείρου,
στο Νο12 το κεφαλοτύρι και
στο Νο4 η γραβιέρα Νάξου.



Το διαβάσαμε εδώ