Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Περιμένοντας τη Ρόζα” του Ν. Θεοδοσίου & “Ο Φοιτητής” του Β. Καλαμάκη, Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 7.30μ.μ.

Οι προβολές στην Κινηματογραφική Λέσχη συνεχίζονται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με το ντοκιμαντέρ “Περιμένοντας τη Ρόζα” παρουσία του σκηνοθέτη, Νίκου Θεοδοσίου.
Μαζί, θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία “Ο Φοιτητής” του Βασίλη Καλαμάκη.
Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο σπίτι της Μεσοποταμία, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο
Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη.   

“Περιμένοντας τη Ρόζα”
Ντοκιμαντέρ | 55 λεπτά | Ελλάδα | 2012
Σενάριο – σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
Κάμερα: KALMAN CZIBOLYA
Μοντάζ: ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ
Μουσική: SOCOS και παραδοσιακή μουσική
Παραγωγή: ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ
Σύνοψη:
Η ταινία επιχειρεί να αποτυπώσει την Οδύσσεια των κατοίκων του χωριού Beloiannisz στην Ουγγαρία. Το χωριό χτίστηκε το 1950 για να στεγάσει τους πολιτικούς πρόσφυγες από την Ελλάδα που έφτασαν εδώ μετά την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας. Το μοναδικό «ελληνικό» χωριό εκτός Ελλάδας. Σήμερα, εξήντα χρόνια μετά, αποτελεί μια σκιά του εαυτού του κι όσοι απέμειναν μοιάζουν να ταυτίζονται με τον Θωμά που περίμενε απελπισμένα για δεκαετίες τον ερχομό της Ρόζας, ή… την εκπλήρωση της μεγάλης προσδοκίας.
Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής ήταν: “Ο σκηνοθέτης παίζοντας με το τρίσημο της αόρατης πρωταγωνίστριας, των τριαντάφυλλων και της ιστορικής Ρόζας, δημιουργεί ένα φάντασμα που συνεχίζει να πλανιέται μέσα στην ιστορία. Κρατώντας μια όσο το δυνατό αντικειμενική θέση στα γεγονότα, δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα άτομα”.
Εδώ, δείτε το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=ZOG0bjCQbGY
Πηγή: https://www.filmfestival.gr/el/movie-tdf/movie/4125

“Ο Φοιτητής”
Μυθοπλασία 2021 | Έγχρωμο | Διάρκεια: 9′
Σκηνοθεσία: Βασίλης Καλαμάκης
Ηθοποιοί: Γιώργος Πυρπασσόπουλος, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Καπετανάκος, Στρατής Δαλαγιώργος
Εμπνευσμένη από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, παρακολουθούμε τα τελευταία λεπτά που διαδραματίζονται μέσα στο άρμα, από την ώρα της εξαγγελίας της διαταγής μέχρι και την ιστορική ρίψη της κεντρικής πύλης του Πολυτεχνείου, η οποία σήμανε και την λήξη των διαδηλώσεων εναντίον του Δικτατορικού καθεστώτος.
Πηγή: https://flix.gr/articles/drama-ffest-2021-student.html



Το διαβάσαμε ΕΔΩ