«Σήμερα ολοκληρώθηκε ο αγώνας για φιλανθρωπικό σκοπό ανάμεσα στην ομάδα του Βύζα Β αναπτυξιακή ομάδα και στην ελβετική Compesières FC, υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

Ο αγώνας αυτός άνοιξε την αυλαία της πανελλαδικής εκστρατείας SAVE HER του Κινήματος για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας της Strong me, με ιδρύτρια την κ. Ασπασία Θεοφίλου και είχε ως σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινότητά μας για την παιδική κακοποίηση.

Είχα την τιμή να συνεργαστώ άψογα φέρνοντας εις πέρας τη δράση αυτή, δίνοντας έτσι το εναρκτήριο λάκτισμα, ξεκινώντας από την πόλη μας, για να ταξιδέψει παντού το μήνυμα «ότι κανένα παιδί δεν είναι μόνο του». Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ιδρύτρια της Strong me, Ασπασία Θεοφίλου, τον Βύζα Μεγάρων και το ΔΣ του και τους φιλοξενούμενους Ελβετούς για τη συνεργασία και το ισχυρό μήνυμα που δόθηκε.

Επίσης τον δήμαρχο Μεγαρέων, Παναγιώτη Μαργέτη, ο οποίος έδωσε τη στήριξή του από την πρώτη στιγμή, τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο Β’ θμιας εκπαίδευσης του Δήμου, Γιώργο Μήτσο, τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο Α’ θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δημήτρη Καρδάτο, οι οποίοι κινητοποίησαν τη σχολική κοινότητα, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Κώστα Μαργέτη και τον δημοτικό σύμβουλο Στέφανο Φουρνάρη που παρευρέθηκαν, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Κλεάνθη Βαρελά που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα δεκάδες μικρά παιδιά που κόσμησαν με την παρουσία τους το γήπεδο και τους συνοδούς γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους δίνοντάς τους τέτοιες ευκαιρίες υγιούς κοινωνικοποίησης».

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ