«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα», λέει ο ποιητής, κι όταν το τελευταίο δεν ισχύει, τότε μεταμορφώνονται σε ρεπόρτερ και ρωτούν για να μάθουν.

Αυτό έπραξαν και με τη δήμαρχο Καλαμαριάς, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, που βρέθηκαν στο γραφείο της Χρύσας Αράπογλου και της έθεσαν ως μελλοντικοί της συνάδελφοι στο λειτούργημα του δημοσιογράφου, μία σειρά ερωτημάτων.

Από τα πιο απλά, αλλά ταυτόχρονα καθιερωμένα, ώστε οι ίδιοι και η σχολική κοινότητα να γνωρίσει τη νέα δήμαρχο, μέχρι τα πιο απαιτητικά ερωτήματα για τη διαχείριση κρίσιμων για την Καλαμαριά ζητημάτων, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου «ανέκριναν» την κ. Αράπογλου.

Το περιβάλλον, η νεολαία, οι ψηφιακές τεχνολογίες, αλλά ακόμα και το κυκλοφοριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο, με τους μικρούς ρεπόρτερ να επιμένουν για ξεκάθαρες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τη δήμαρχο.

Οι 24 μαθητές των τριών τάξεων του 3ου Γυμνασίου της Καλαμαριάς, δεν εκδίδουν, όμως, άλλο ένα μαθητικό έντυπο, αλλά μία εφημερίδα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα, υπό την εποπτεία της καθηγήτριας αγγλικών του σχολείου, Ελένης Πουγαρίδου.

Σ’ αυτό στάθηκε ιδιαίτερα και η δήμαρχος, η οποία έδωσε τα συγχαρητήριά της σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ μοιράστηκε με τα παιδιά τα μυστικά του επαγγέλματος, το οποίο και η ίδια υπηρέτησε επί δεκαετίες.

Mετά το τέλος της συνέντευξης για το αγγλόφωνο έντυπο «Teen Time», η δήμαρχος ξενάγησε τους μαθητές στο κτήριο του δημαρχείου, στις υπηρεσίες του που στεγάζονται σ’ αυτό, ενώ τους εξήγησε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμαριάς.

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ