Μπορεί το dry brushing να μειώσει την κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι ο αιώνιος εφιάλτης όλων των γυναικών. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι που μπερδεύουν οι περισσότερες κοπέλες… Η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει με τα κιλά. Ακόμα και μία πολύ αδύνατη κοπέλα μπορεί να έχει πολλή κυτταρίτιδα λόγω κληρονομικότητας ή κακής διατροφής. Το ζητούμενο είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε μια για πάντα από την όψη του «φλοιού πορτοκαλιού» στην περιοχή των γλουτών.

Παρακάτω, σου έχουμε τα τρία βήματα που θα ενεργοποιήσουν την κυκλοφορία του αίματος, θα συμβάλουν στη μείωση του πρηξίματος και θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα.

1.Dry brushing: Είναι μία διαδικασία απολέπισης της επιδερμίδας που γίνεται σε στεγνή επιφάνεια και βοηθάει να αποκτήσεις λείο και σφριγηλό δέρμα. Γίνεται με μία ξύλινη βούρτσα ιδανικά πριν το μπάνιο. Κάνοντας κυκλικές, ανοδικές κινήσεις και πολύ απαλές ξεκινάς από τη γάμπα μέχρι τους γλουτούς (με ανοδική φορά).

2. Scrub σώματος: Χρησιμοποίησε το scrub σώματος και κάνε ελαφριές, κυκλικές κινήσεις στην περιοχή που θες.

3. Κρέμα σώματος κατά της κυτταρίτιδας: Μπορούν να βελτιώσουν προσωρινά την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Να κοιτάς τις ετικέτες και να επιλέγεις κρέμες με συστατικά όπως η καφεΐνη και το γκουαρανά που βοηθούν ιδιαίτερα στο θέμα κυτταρίτιδα.

Πηγή: lakonikos.gr