Φωτιά κοντά στο μοναστήρι της Βρεσθενίτισσας στον Πάρνωνα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (23/4) πλησίον της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ευρύτερα γνωστής ως Παναγία Βρεσθενίτισσα, κοντά στα Βρέσθενα στον Πάρνωνα.

Για τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, υπήρξε άμεση κινητοποίηση και επιχείρηση που οργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης. Επί τόπου μετέβησαν 5 οχήματα και 10 πυροσβέστες που ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες σε μία δύσβατη περιοχή. Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν και η Πολιτική Προστασία του Δ. Σπάρτης με 3 οχήματα και 6 άτομα, κάτοικοι κι εθελοντές. Στο σημείο της φωτιάς επρόκειτο να μεταβεί και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημοσθένης Κακούρος.

Σύμφωνα με ενημέρωση του «Λακωνικού Τύπου», περίπου στις 7:30΄ μμ της Τρίτης, η πυρκαγιά δεν απειλεί το ιστορικό μοναστήρι ή κατοικημένη περιοχή, ενώ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία πως θα τεθεί το συντομότερο υπό έλεγχο. Ωστόσο, η ιδιομορφία της πυκνής βλάστησης σε μία από τις πιο καταπράσινες ζώνες του Πάρνωνα, δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Πηγή: lakonikos.gr