Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν σήμερα το πρωί στην Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, παιδιά και μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων των Σερρών. Πιο συγκεκριμένα, την πόρτα του δημαρχιακού μεγάρου πέρασαν ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Σερρών, η Θρακική Εστία Νομού Σερρών, το Εργαστήρι Παραδοσιακών χορών «ο Πύρρος», το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών και η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος».

 

Τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, αναβίωσαν το έθιμο ψάλλοντας τα παραδοσιακά κάλαντα της Ανάστασης του Λαζάρου. Τα παιδιά κρατούσαν στα χέρια τους, καλαθάκια, τα οποία είχαν μέσα λουλούδια και «λαζαράκια», νηστίσιμα κουλούρια πλασμένα στο σχήμα σπαργανωμένου ανθρώπου που αναπαριστούν τον Λάζαρο. Επίσης, κρατούσαν κουδούνια και μια υφασμάτινη αναπαράσταση του Λαζάρου.

 

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ευχαρίστησε τα παιδιά και τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων που ήρθαν το Δημαρχείο για να ψάλλουν τα κάλαντα και τους ευχήθηκε Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση.

 

Η κ. Μητλιάγκα υποδέχτηκε τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων μαζί με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Χρυσούλα Δρίγκα, την Αντιδήμαρχο Διαφάνειας, Οικονομικής Διαχείρισης και Εξοικονόμησης Πόρων κ. Μαγδαληνή Μπάρμπα, τον Αντιδήμαρχο Οικογένειας, Κοινωνικών Δομών, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης κ. Νίκο Φρυδά, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού, Καινοτομίας και Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Αναπτυξιακής Πολιτικής, Αθλητικών Εγκαταστάσεων κ. Δέσποινα Χατζηγαβριήλ.

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ