Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκαν από ένα ανεξέλεγκτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε έκθεση αυτοκινήτου στην Κίνα τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη στη διεθνή έκθεση 2024 Nanjing International New Energy Vehicles Exhibition, όπου το crossover Extreme Krypton X της εταιρίας Zeekr, παρουσιαζόταν μαζί με άλλα ηλεκτρικά οχήματα. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το EV άρχισε ξαφνικά να κινείται προς τα εμπρός, συγκρουόμενο με πολλούς επισκέπτες της έκθεσης, με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να χρειαστούν ιατρική φροντίδα.

Βίντεο που τραβήχτηκε στη σκηνή και μεταδόθηκε από κινεζικούς ειδησεογραφικούς σταθμούς δείχνει ένα σκούρο γκρι Χ πεσμένο στο πλάι ενός λευκού σεντάν, έχοντας προφανώς ήδη έρθει σε επαφή με τουλάχιστον δύο άλλα αυτοκίνητα προηγουμένως.

Οι ζημιές στα διάφορα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα φαίνονται μικρές, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν όλα τους να περάσουν κάποιο χρόνο σε συνεργείο ενώ ευτυχώς, κανένας από τους πέντε ανθρώπους που δέχτηκαν επίθεση από το ανεξέλγκτο EV δεν σκοτώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθανόμενη έναν εφιάλτη δημοσίων σχέσεων να εκτυλίσσεται, η Zeekr εξέδωσε δήλωση στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo την ημέρα της σύγκρουσης, δηλώνοντας ότι το ατύχημα δεν ήταν αποτέλεσμα σφάλματος του ίδιου του αυτοκινήτου που ξέφυγε, αλλά κακής διαχείρισης των αυτοκινήτων που εκτέθηκαν στην έκθεση. Λέει ότι οι κινητήριες μονάδες των EVs δεν ήταν στην “εκθεσιακή” τους λειτουργία, αλλά αντίθετα ήταν σταθμευμένες στην κανονική λειτουργία.

Αν και τα κλειδιά δεν ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, προφανώς ήταν αρκετά κοντά ώστε κάποιος να μπορέσει να το “εκκινήσει” και να ενεργοποιήσει τον κινητήρα. Δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι το αυτοκίνητο προχώρησε μπροστά με τη δική του δύναμη.

Το διαβάσαμε εδώ