Στον δρόμο για την Ευρωβουλή η Μανιάτισσα Ζ. Τσιριγώτη

Η Μανιάτισσα Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη με καταγωγή από το χωριό Δρυάλι (Δρυμός) του Δήμου Ανατολικής Μάνης ήταν η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα, που προήχθη στον βαθμό του Αντιστράτηγου το 2016, αναλαμβάνοντας το αξίωμα της Προϊσταμένης Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην 37ετη διαδρομή της στο Σώμα άσκησε μεταξύ άλλων και χρέη Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων. Είχε ιδιαίτερα επιτυχημένη και αναγνωρισμένη θητεία (2015-2019) στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, με τις γνωστές ροές στα νησιά του Αιγαίου, την Ειδομένη αλλά και τον Έβρο.

Η αναγνώριση της είναι δεδομένη τόσο σε διεθνές, όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, έχει τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας (Médaille de la sécurité intérieure) της Γαλλικής Δημοκρατίας. Πραγματοποιεί συχνά τοποθετήσεις σε ΜΜΕ και εκδηλώσεις για θέματα μετανάστευσης-γεωπολιτικής, αλλά και για θέματα της ΕΛΑΣ, συνεισφέροντας με την εμπειρία και τις γνώσεις της στον δημόσιο διάλογο.

Ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Πηγή: lakonikos.gr