Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε σήμερα Τρίτη (30/4) στα δημόσια καθήκοντά του για πρώτη φορά από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο. Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έφτασαν στο University College Hospital Macmillan Cancer Centre στο Λονδίνο, μία κλινική θεραπείας του καρκίνου, σε μια δημόσια εκδήλωση υποστήριξης προς το προσωπικό, τους ασθενείς και τη συνεχιζόμενη ερευνητική εργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την παρουσία του στην εκκλησιαστική λειτουργία την Κυριακή του καθολικού Πάσχα, ο βασιλιάς Κάρολος είχε μείνει μακριά από τα δημόσια καθήκοντά του.  Όμως, την περασμένη εβδομάδα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν μια ανακοίνωση με ένα πιο θετικό μήνυμα για την υγεία του μονάρχη.

«Η Μεγαλειότητά του θα ξαναρχίσει σύντομα τις δημόσιες δραστηριότητές του μετά την περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είπε ότι ο βασιλιάς θα συνεχίσει τη θεραπεία του, όμως οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από την πρόοδό του και αυτό σημαίνει ότι ο Κάρολος θα είναι σε θέση να αναλάβει ξανά κάποια από τα καθήκοντά του. Οι δραστηριότητές του πάντως «θα προσαρμόζονται, εάν είναι αναγκαίο, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος» για την υγεία του, διευκρίνισαν.

Η σημερινή είναι η πρώτη δημόσια έξοδός του από τότε που οι γιατροί του είπαν να αποφεύγει τα δημόσια καθήκοντα όσο υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο. Η  επίσκεψη του Καρόλου συνοδεύεται από την ελπίδα ότι θα επιστήσει την προσοχή στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και στις καινοτόμες νέες θεραπείες και στην έρευνα που διεξάγεται στο νοσοκομείο που υποστηρίζεται από την Cancer Research UK.

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ