Συνάντηση του περιφερειάρχη Δ. Πτωχού με τον δήμαρχο Μ. Βακαλόπουλο

Συνεχίζονται οι επαφές και οι συναντήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, με τους δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αυτή τη φορά, την Παρασκευή 26 Απριλίου στα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας, μετά το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, ο περιφερειάρχης υποδέχτηκε τον δήμαρχο Σπάρτης, Μιχάλη Βακαλόπουλο και τον αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτη Τριτάκη, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θοδωρή Βερούτη, του εκτελεστικού γραμματέα Γιώργου Σπίνου και συνεργατών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας βρέθηκαν οι χωρικές αναπτυξιακές στρατηγικές του Δ. Σπάρτης, δηλαδή το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Σπάρτης και το Σχέδιο Χωρικών Επενδύσεων Ταϋγέτου.

Η σύσκεψη διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις και το κοινό αναπτυξιακό όραμα του Δ. Σπάρτης και της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και ειδικότερα του εγκεκριμένου προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027», αλλά και κατόπιν σειράς διαβουλεύσεων με τους αρμόδιους φορείς, ο Δήμος Σπάρτης είναι στο τελικό στάδιο εκπόνησης συγκεκριμένου πλέγματος στρατηγικών, δηλαδή του Σχεδίου Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων-Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ-ΒΑΑ).

Πηγή: lakonikos.gr