Υλικά για 8 άτομα

1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά γύρω   στα 1.200 γρμ

λίγα γλυκάδια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γραμ τρυφερά φύλλα από καυκαλήθρες,παπαρούνες (μυρωδικά)
3 τρυφερά μαρούλια μετρίου μεγέθους
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

 και μάραθο ψιλοκομμένο(αν βρείτε)
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 αβγά
Χυμό από λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τη συκωταριά και βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάμε για 10 λεπτά μέσα στο νερό. Τη βγάζουμε, τη καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και το λαρύγγι και τη ψιλοκόβουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ταυτοχρόνως τα τριμμένα κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια , τα μυρωδικά χόρτα ,τον ψιλοκομμένο άνηθο και τη ψιλοκομμένη συκωταριά τουλάχιστον για 10 λεπτά.
Χοντροκόβουμε τα φύλλα του πλυμμένου μαρουλιού, τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν, σκεπάζουμε , τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε καλά, αν χρειαστεί υγρό ρίχνουμε έως 1 ποτήρι του νερού ζωμό κρέατος ή από το κεφαλάκι που έχουμε βράσει,ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου ½ ώρα.

Αβγολέμονο
Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε μια σφικτή μαρέγκα με τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε με τους κρόκους, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ζουμί από τη κατσαρόλα μας (το έχουμε βγάλει να είναι χλιαρό).
Αδειάζουμε το αβγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε γρήγορα για να μη κόψει το αβγό. Ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.

Σημείωση 

1. Για τους φίλους που δεν τρώνε τη συκωταριά μπορεί να γίνει και με μικρά κομματάκια αρνιού.

2. Αν έχει πολλά υγρά στο τέλος, , μπορείτε να ρίξετε ένα φλυτζανάκι ρύζι γλασέ ή να την αφήσετε να σιγοβράσει και να μείνει με λίγα υγρά και μετά την αβγοκόβετε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ



Το διαβάσαμε ΕΔΩ