Η καρδιά της Μέσης Ανατολής «χτυπά» στο Κάιρο, όπου διεξάγονται οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές του πολέμου μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς. Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ιώβ Γκάλαντ εμμένουν στις θέσεις τους.


Ενόσω ήχησαν σειρήνες υπό τον φόβο πυραυλικής επίθεσης στις περιοχές Άιν Χασλόσα, Κισουφίν και Ρέιμ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, ομάδα Ισραηλινών αξιωματούχων έφθασε στο Κάιρο, προκειμένου να εκτιμήσει εάν η Χαμάς μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές στην τελευταία της πρόταση για εκεχειρία.

Η κρίσιμη διάσκεψη στο Κάιρο πραγματοποιείται μόλις μερικές ώρες αφότου ισραηλινά άρματα μάχης κατέλαβαν την παλαιστινιακή πλευρά του συνοριακού σημείου διέλευσης της Ράφα, μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας.

Ισραηλινά αεριωθούμενα βομβαρδίζουν το ανατολικό τμήμα της Ράφας, της πόλης της νότιας Γάζας, όπου έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 1 εκατ. Παλαιστίνιοι, μετά το «ξέσπασμα» του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σημείωσε πως «η πρόταση της Χαμάς απέχει πολύ από τις απαιτήσεις μας», ενώ, ο Υπουργός Άμυνας, Ιώβ Γκάλαντ, τόνισε ότι «η επιχείρηση στη Ράφα δεν θα σταματήσει έως ότου εξαλειφθεί η Χαμάς ή απελευθερωθεί ο πρώτος όμηρος».

Πηγή